Comparația bizară făcută de ministrul rus de Externe între Occident și Hitler. Ce sugerează prin „soluția finală” pentru problema rusă

Ana Anitoiu 18.01.2023, 15:07
Comparația bizară făcută de ministrul rus de Externe între Occident și Hitler. Ce sugerează prin „soluția finală” pentru problema rusă

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a făcut o comparație bizară între Occident și liderul nazist Adolf Hitler. Oficialul rus a spus, miercuri, că Statele Unite ale Americii au „soluția finală” pentru problema rusă.

Serghei Lavrov, despre Statele Unite ale Americii

Ministrul rus de Externe a spus, miercuri, că Statele Unite ale Americii au reunit o coaliţie de ţări europene pentru a rezolva „chestiunea rusă” la fel cum Adolf Hitler a căutat o „soluţie finală” pentru eradicarea evreilor din Europa.

Serghei Lavrov a pus conflictul din Ucraina pe seama unui „război hibrid” pe care Statele Unite ale Americii l-ar fi lansat împotriva Rusiei. Ministrul rus a spus că Washington foloseşte aceeaşi metodă ca naziştii în tentativa de a subjuga Europa pentru a-i distruge țara.

„(Folosindu-se de Ucraina ca de un intermediar, n.r.), ei duc un război împotriva ţării noastre cu aceeaşi sarcină: soluţia finală pentru problema rusă.

La fel cum Hitler a vrut o soluţie finală pentru chestiunea evreiască, acum, dacă îi citiţi pe politicienii occidentali, ei spun clar că Rusia trebuie să sufere o înfrângere strategică”, a declarat şeful diplomaţiei ruse.

Faimoasele jurnale ale lui Hitler care au fost descoperite in anii 1980 sunt false
Adolf Hitler

La ce s-a referit Serghei Lavrov

Prin „soluția finală”, ministrul rus de Externe s-a referit la proiectul Holocaustului lui Adolf Hitler, ce a dus la uciderea sistematică a șase milioane de evrei, precum şi a membrilor altor minorităţi.

Serghei Lavrov a provocat indignare la nivel internaţional şi anul trecut, în luna mai, când, invocându-l în mod similar pe Adolf Hitler, a spus că liderul nazist avea „sânge evreiesc”, ceea ce a atras proteste furioase din partea Israelului.

Șeful diplomației ruse a exclus, miercuri, posibilitatea unei discuții cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Ministrul rus a declarat că Rusia ar fi gata să răspundă la propunerile venite din partea Occidentului cu privire la Ucraina, dar că nu vede nicio propunere serioasă.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...