Companiile aeriene din SUA, apel la Casa Albă. Cer să se renunțe la o măsură anti-COVID pentru pasageri

Beatrice Dumitru 03.02.2022, 09:50
Companiile aeriene din SUA, apel la Casa Albă. Cer să se renunțe la o măsură anti-COVID pentru pasageri

Transportul aerian din SUA este foarte afectat din cauza perturbărilor provocate de răspândirea rapidă a variantei Omicron la nivel global. Companiile aeriene spun că zborurile internaționale au scăzut săpătămâna trecută cu 38% față de anul 2019 și cer guvernului să renunțe la una dintre măsurile impuse pasagerilor care ajung în SUA.

Companiile aeriene, scrisoare pentru Casa Albă

Companiile aeriene din America, Camera de Comerț a SUA, Asociația Internațională de Transport Aerian, Asociația Industrielor Aerospațiale, Asociația de călătorii din SUA și alte grupuri au cerut schimbarea unei măsuri anti-COVID, într-o scrisoare adresată coordonatorului de răspuns la coronavirus de la Casa Albă, Jeff Zients.

Companiile aeriene majore, grupurile de afaceri și de călătorie au cerut administrației Joe Biden să renunțe la măsura de testare COVID-19 a pasagerilor vaccinați care călătoresc în Statele Unite.

Companiile aeriene din SUA, apel la Casa Albă. Cer să se renunțe la o măsură anti-COVID pentru pasageri
Zborurile internaționale au scăzut aproape la jumătate.

Sondajele efectuate în rândul pasagerilor arată faptul că testarea înainte de plecare este un factor principal în decizia de a nu călători la nivel internațional. Oamenii, pur și simplu, nu sunt dispuși să își asume șansa de a nu se putea întoarce în SUA”, au scris ei, potrivit Reuters.

Măsuri mai stricte din decembrie

Casa Albă a refuzat să comenteze. Conducerile companiilor aeriene americane, care reprezintă American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines Holdings și altele au declarat că, săptămâna trecută, zborurile internaționale au scăzut cu 38% față de nivelurile din 2019.

În decembrie, administrația Biden a impus noi reguli mai stricte, cerând călătorilor străini care intră în SUA să prezinte un test COVID-19 negativ efectuat cu maximum o zi înaintea îmbarcării. Regulile anterioare prevedeau că pasagerii străini vaccinați puteau prezenta un test negativ obținut cu trei zile înainte de data plecării.

Casa Albă și Centrele pentru Controlul Bolilor (CDC) nu au impus niciodată cerințe de testare pentru ca americanii să se îmbarce pe zborurile interne. În scrisoare se menționează că peste 74,3 milioane de oameni au avut COVID-19 în Statele Unite, ceea ce înseamnă că cel puțin 22% din populație a avut virusul.

Recuperarea zborurilor și a călătorilor depinde de luarea de către guvern a măsurilor pentru a elimina restricțiile de călătorie care nu mai sunt justificate de circumstanțele actuale”, au precizat grupurile în scrisoare.

Uniunea Europeană a recomandat țărilor să elimine restricțiile de călătorie COVID intra-europene, se menționează în scrisoare, în timp ce Marea Britanie va pune capăt testării înainte de plecare pentru pasagerii vaccinați care vor intra în țară începând cu 11 februarie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...