Compania celebră cu care Apple va colabora pentru noul model de iPhone. Schimbarea va fi majoră

Beatrice Dumitru 25.10.2021, 16:29
Compania celebră cu care Apple va colabora pentru noul model de iPhone. Schimbarea va fi majoră

Compania Apple se pregătește să lanseze noi produse și vrea să facă o schimbare majoră la ecranul pentru iPhone 14 Pro, care va apărea anul viitor. Pentru noile modele care vor apărea în 2022, Apple vrea să renunțe la colaborarea cu Samsung, concurentul său principal, și să lucreze cu o altă companie celebră.

Compania cu care va colabora Apple pentru pentru noile modele de telefoane

Apple vrea să renunțe definitiv la designul ecranului actual și să folosească un panel perforat, des întâlnit în ultimii ani. Alți concurenți au renunțat la decupajul în ecran, însă Apple nu a putut face acest lucru pentru că a ales varianta recunoașterii faciale. Compania a redus cu aproximativ 20% dimensiunea decupajului în ecran, odată cu modelul iPhone 13.

Noul ecran ar avea un decupaj de mărimea unei pastile și va fi primul de acest gen, cu proiector de puncte, cameră cu infraroșu și cameră frontală, incluse într-un spațiu atât de mic. În ultimii ani, Apple a lucrat cu Samsung pentru ecranele iPhone-urilor sale, concurentul său principal. Acum, compania ar vrea să colaboreze cu firma coreeană LG pentru trecerea de la notch la hole-punch. Recent, LG a ieșit de pe piața de smartphone-uri.

Apple vrea să colaboreze cu LG
Apple vrea să colaboreze cu LG

Ce tehnologie vrea să folosească Apple pentru noile ecrane

Gigantul coreean folosește designul hole-punch de câteva generații și se caută soluții pentru camera sub ecran. Apple nu vrea să apeleze, deocamdată, la această tehnologie. Filmările și fotografiile realizate cu camera aflată sub ecran sunt de o calitate inferioară și de aceea Apple nu se grăbește să folosească tehnologia.

Modele iPhone care vor apărea anul viitor ar putea avea ecrane „Pro Motion” mai fluide, la fel ca modelul iPhone 13 Pro. Întrebarea este dacă ecranele LG hole-punch ar fi bune pentru Apple și cât de repede le-ar putea realiza compania din Coreea.

Seria iPhone de anul viitor va include 4 modele, dar fără varianta Mini, la care Apple renunță din cauza cererii reduse. Două dintre modele vor avea un preț mai accesibil, iar celelalte două vor fi modele Pro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...