Colțul de Rai de lângă București. „Marea fără valuri” e locul ideal de vacanță pentru vara asta

Corina Oprea, Coteț Alexandru 31.05.2023, 18:47

Țara noastră este plină de locuri frumoase, dar de multe dintre ele nu știe toată lumea. Un loc din acest gen este și „marea fără valuri”, locul ideal pentru vara aceasta. Nu este pe litoral, ci foarte aproape de București. Dacă nu vrei să mergi la mare, să stai ore în șir pe drum și prin aglomerație, este destinația perfectă.

Unde este „marea fără valuri”

Românii au început deja să ia cu asalt litoralul încă din luna mai, imediat ce au venit temperaturile ridicate. A venit deja sezonul vacanțelor, al distracției, iar marea este cea mai căutată destinație. Se pare, însă, că mai sunt și oameni care nu vor să meargă în aglomerația de pe plajă și caută alte alternative de excursie.

Există, însă, un alt fel de mare, chiar la 60 de kilometri de Capitală. Românii s-au mutat, de ani buni, în Giurgiu, la Gostinu, dar nu putem spune că este aceeași agitație ca pe litoralul Mării Negre. Așadar, în weekend te poți retrage pentru puțină relaxare, mai ales dacă locuiești în București, fiind foarte aproape de această locație celebră.

Această plajă sălbatică este foarte frumoasă, cu nisip fin și apă limpede. Te poți bronza, poți să faci un grătar, să te relaxezi alături de cei dragi și să ai parte de o experiență de neuitat.

Unde te cazezi la „marea fără valuri”

Este foarte ușor de ajuns acolo cu un GPS bun. Odată ajuns în Gostinu, localnicii sunt foarte primitori și te ajută exact să ajungi la locația cu care se laudă și care speră că va deveni mult mai celebră peste ani și ani. Indicatoarele lipsesc, dar te descurci dacă ești și tu amabil și ceri ajutorul.

Pentru cei care vor să încerce experiențe noi, e bine de știut că pot avea parte de plimbări cu barca sau volei de plajă. Dificilă este, însă, cazarea. Nu sunt hoteluri în zonă, nici case de vacanță, ceea ce înseamnă că trebuie să te descurci dacă vrei să înnoptezi aici.

Dacă ai o rulotă sau un cort, ai dat lovitura! Sunt, însă, tineri care dorm în aer liber, doar pe o saltea sau pe pătură, pentru că nimic nu se compară cu o asemenea experiență!

 

Urmăriți Impact.ro și pe