VIDEO EXCLUSIV

Codrin Ștefănescu a ratat-o pe Anamaria Prodan, în anii tinereții: „Am fost ca două săbii în aceeași teacă!”. Ce spune despre trădarea lui Liviu Dragnea. VIDEO EXCLUSIV

Alexandru Catalan, Dan Grecu 16.12.2022, 15:04
Codrin Ștefănescu a ratat-o pe Anamaria Prodan, în anii tinereții: „Am fost ca două săbii în aceeași teacă!”. Ce spune despre trădarea lui Liviu Dragnea.  VIDEO EXCLUSIV

Codrin Ștefănescu, care va împlini în curând 54 de ani, și-a sărbătorit, în avans, ziua de naștere, împreună cu noua sa colegă de partid, Anamaria Prodan. Fostul „locotenent” al lui Liviu Dragnea, din vremurile nu foarte îndepărtate, în care PSD era la putere, ne-a vorbit, în exclusivitate pentru Impact.ro, despre femeile din viața lui, dar și despre politicienii români, unii dintre ei nedemni să fie la cârma țării.

„Nu prea am avut bărbați hotărâți la cârma țării”

În opinia acestuia, România a înregistrat mai degrabă eșecuri, decât câștiguri, la capitolul „bărbați de stat”: „Nu prea am avut bărbați hotărâți la cârma țării, care să țină cu interesul național, așa cum au avut parte o serie de țări, din jurul nostru.

Noi am avut zece ani răi cu Traian Băsescu, după cum s-a exprimat Mugur Ciuvică, și alți zece ani răi cu Klaus Iohannis. Am avut și câțiva bărbați de stat, precum Ion Iliescu, Adrian Năstase și Oliviu Gherman, Dumnezeu să-l ierte, care au făcut câte ceva pentru țara asta!”, a precizat Codrin Ștefănescu, pentru Impact.ro

În opinia actualului lider al Alianței Pentru Patrie, un „bărbat politic trebuie să fie patriot, hotărât, lucid, să poată trece ecranul și să simtă zvâcul, doleanțele poporului”.

Mona Muscă, prototipul femeii politice

Atunci când vine vorba despre româncele care au știut să facă politică, după 1990, Codrin Ștefănescu are în minte un exemplu foarte clar, fostul liberal Mona Muscă:

„Ea a fost printre primii noștri politicieni care au atras atenția asupra faptului că serviciile secrete au devenit asemenea unei caracatițe, care și-a întins tentaculele și în politică. Și a plătit pentru asta!”.

Greșeala majoră a vieții lui rămâne Liviu Dragnea

Pe de altă parte, el susține că greșeala majoră a vieții lui rămâne Liviu Dragnea: „Povestea cu Liviu Dragnea rămâne eșecul meu personal. Am crezut că cineva, alături de care rămâi, chiar și atunci când puțini din propria familie nu fac asta, va înțelege că trebuie să se schimbe.

Nu am înțeles că Liviu Dragnea e genul de om care nu se schimbă! A fost o lecție de viață!”, mai spune, vizibil dezamăgit, Codrin Ștefănescu. Când vine însă vorba despre actuala sa colegă de partid, lucrurile sunt foarte clare: „Anamaria Prodan e o femeie care face cât o sută de bărbați în politică. Nu știu alta ca ea!”.

A fost odată o poveste de iubire cu Anamaria Prodan

Codrin Ștefănescu a rememorat pentru Impact.ro și vremurile în care el și Anamaria erau îndrăgostiți: „A fost o vreme în care am avut o relație specială. Mama mea o iubea foarte mult, iar Ionela Prodan îmi arăta foarte multă simpatie.

Dar, nu a fost să fie! Suntem ca două săbii, care nu vor încăpea niciodată în aceeași teacă!”.Iar povestea lor e exclus să fie „reîncălzită”: „Acum suntem ca un frate cu o soră!

Nu se mai pune o altă chestiune. Anii au trecut, avem fiecare familia sa, iar Anamaria a trecut recent printr-un divorț, cu urmări deloc ușor de depășit!”.

Despre ultima petrecere a Ionelei Prodan: ”Știa că nu mai are mult de trăit”

Amintirile cu Ionela Prodan sunt la fel de vii pentru actualul politician, deși au trecut patru ani de când îndrăgita vedetă a cântului popular ne-a părăsit: „Îmi amintesc ultima petrecere cu Ionela Prodan, de ziua sa.

Ea știa că nu mai are mult de trăit, fiindcă cancerul e boală grea, iar noi încercam să o încurajăm și să-i spunem că mai are mult de trăit. Ne-a cântat atât de sensibil, de parcă știa că ne vom despărți, încât nu mai știam cum să ne ascundem lacrimile”, ni s-a mai confesat politicianul.

Video: Daniel Bălan

Urmăriți Impact.ro și pe