Cod Rutier 2020. Noi schimbări de la 1 iulie. Regula care te lasă fără permis auto

Iancu Andreea 05.06.2020, 20:11
Cod Rutier 2020. Noi schimbări de la 1 iulie. Regula care te lasă fără permis auto

Noi vești se anunță de la 1 iulie privind Codul Rutier. Pe de o parte, vor fi afectați și cei care urmează să obțină un permis de conducere, însă și cei care dețin deja unul sunt vizați. Află care sunt noile reguli stabilite de către autoritățile române.

Obligativitatea terminării celor 10 clase

De la 1 iulie, toți cetățenii care își doresc să obțină permisul de conducere trebuie să fi terminat cel puțin 10 clase. Astfel, Codul Rutier 2020 schimbă regulile pentru viitorii candidați ce se înscriu la cursurile unei școli de șoferi. Luna iulie aduce obligativitatea de a fi absolvit cele 10 clase din cadrul învățământului deja obligatoriu. Totodată ei trebuie să facă dovada terminării studiilor.

Prin această nouă regulă impusă prin Codul Rutier se dorește evitarea analfabeților. Pe de o parte, aceștia sunt tot mai des întâlniți de polițiști în trafic. Pe de altă parte, au existat numeroase cazuri prezentate de media în care șoferii nu știau nici măcar să se semneze, dar dețineau un permis de conducere.

Atât noii cât și actualii șoferi sunt vizați de Codul Rutier 2020 Foto - Pexels
Atât noii cât și actualii șoferi sunt vizați de Codul Rutier 2020
Foto – Pexels

Nici șoferii în vârstă nu sunt scutiți de noile reguli

Reglementările care intră în vigoare de la 1 iulie 2020 îi vizează și pe cei care dețin deja permis de conducere. În special cei mai în vârstă. Astfel, cei trecuți de prima tinerețe sunt obligați să se prezinte mai des la controalele medicale. Pe de altă parte, este cunoscut faptul că aceștia prezintă un risc crescut de a provoca accidente rutiere din pricina unor probleme de sănătate. Așadar, medicul este cel care urmează să consulte și să hotărască dacă șoferul are capacitatea de a conduce pe drumurile publice.

Lumea a intrat in panica si toti solicita din timp ca sa prinda perioada de valabilitate de 10 ani a permisului. Medicul este singurul care poate stabili daca persoana mai are capacitatea de a conduce pe drumurile publice, a declarat un comisar al Poliției Rutiere.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...