Cod galben de vreme rea în toată ţara. Când scăpăm de ploi şi furtuni

Ana Anitoiu 17.06.2022, 11:23
Cod galben de vreme rea în toată ţara. Când scăpăm de ploi şi furtuni

Un avertisment de Cod galben de vreme rea, valabil în aproape toată ţara, a fost emis, vineri, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Specialiștii au anunțat care sunt puținele zone pe care această atenționare nu le vizează, precum și când scăpăm de ploi şi furtuni.

Cod galben de vreme rea în România. Până când vor fi ploi și furtuni

Potrivit ANM, Codul galben va fi valabil, începând de vineri, ora 11:00, până sâmbătă, 18 iunie, ora 06:00, în Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia și local în Dobrogea și Banat, unde sunt așteptate perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

„Vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină. Noaptea aria acestor fenomene va fi în restrângere treptată. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.”, au transmis meteorologii de la ANM.

Concret, conform hărții publicate de ANM, singurele județe care nu se află sub Cod galben: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Sălaj. Mai scapă de avertizarea de ploi și furtuni părți din Maramureș, Tulcea și Constanța.

Cod galben de vreme rea in toata tara
Ploi, asteptate in aproape toata tara. Foto: freepick.com

Prognoza meteo pentru București

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o prognoză meteo specială pentru București, ce este valabilă începând de vineri, ora 11:00, până sâmbătă, 18 iunie, ora 06:00. Conform meteorologilor, locuitorii Capitalei trebuie să știe că gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere începând cu orele amiezii.

Meteorologii au anunțat că vor fi perioade cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii cu viteze la rafală în medie de 55…75 km/h, averse și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși 5…10 l/mp și izolat 15…20 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius. Însă,
temperatura aerului pe parcursul nopții va fi considerabil mai mică, de doar 14…17 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...