Vreme ciudată în România. Prognoza meteo pentru următoarea lună nu aduce veşti prea bune

Andra Daoud 17.06.2022, 10:37
Vreme ciudată în România. Prognoza meteo pentru următoarea lună nu aduce veşti prea bune

Vremea se schimbă de la o zi la alta în România, iar perioada următoare aduce temperaturi extreme. După ploi, grindină și vijelii, urmează o încălzire bruscă a vremii, cu precipitații puține. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarea lună, așa că românii care își fac planuri de concediu pot afla cum va fi vremea în următoarele săptămâni, în toate regiunile țării.

Cum va fi vremea în România în perioada următoare

În luna iunie, meteorologii au emis numeroase avertizări de tip nowcasting de vreme instabilă. Furtunile și vijeliile au afectat mare parte din țară, însă vremea pare că se stabilizează. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat la ce trebuie să ne așteptăm din punct de vedere meteorologic în următoarele săptămâni, mai exact în perioada 20 iunie – 18 iulie.

Vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor, cu temperaturi ce vor depăși valorile normale pentru această perioadă, la limita caniculei. De asemenea, precipitațiile vor fi slabe cantitativ și pe arii restrânse.

Prognoza pentru săptămâna 20-27 iunie

Temperaturile înregistrate în această perioadă vor avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, dar mai ales în vestul țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

Prognoza pentru săptămâna 27 iunie-4 iulie

Și această săptămână se remarcă prin temperaturi mai ridicate decât normalul pentru finalul lunii iunie, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în special în vest și centru.

Vreme ciudata in Romania. Prognoza meteo pentru urmatoarea luna nu aduce vesti prea bune
Vremea se incalzeste in toata tara in perioada urmatoare

Prognoza pentru săptămâna 4-11 iulie

Și în această săptămână temperaturile se vor situa peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregului teritoriu. Crește nivelul de precipitații în centrul țării și la munte, iar în rest cantitățile de apă de ploaie vor fi apropiate de cele normale.

Prognoza pentru săptămâna 11-18 iulie

În ultima săptămână a intervalului analizat, temperaturile înregistrate vor fi mai ridicate decât cele normale pentru jumătatea lunii iulie. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice mijlocului verii, cu excepția regiunilor nord-vestice.

Val de aer cald deasupra Europei

Temperaturile din țara noastră sunt influențate de valul de aer cald care vine dinspre Spania și care face ca vremea să se încălzească în mai multe țări. Franța se confruntă deja cu temperaturi caniculare, care pot ajunge până la 40 de grade Celsius, iar valul de aer cald se deplasează și spre est.

„Atenționările și avertizările de vreme severă imediată sunt în creștere de la un an la altul. Am emis peste 170 de avertizări de tip nowcasting. Aceste fenomene devin din ce în ce mai obișnuite și se confirmă și creșterea fenomenelor neobișnuite, fenomene cu caracter torențial, asociate cu vijelii sau căderi de grindină. Este posibil să consemnăm după 19-20 iunie și primul val de căldură cu temperaturi severe, mai mari de 35 de grade.”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, într-o intervenție la Realitatea.

Urmăriți Impact.ro și pe