Cod galben de furtuni. Avertizare ANM pentru aceste regiuni

Elena Avramescu 12.08.2020, 13:07
Cod galben de furtuni. Avertizare ANM pentru aceste regiuni

Administrația Naţională de Meteorologie vine cu vești proaste după ce a emis, miercuri, o avertizare de Cod galben de furtuni, ce este valabilă în 19 judeţe din țară. Avertizarea este valabilă pentru această zi.

Cod galben de furtuni

ANM a precizat că în intervalul orar 12:00 – 23:00, la munte, în nordul Olteniei şi a Munteniei, dar şi în sudul și vestul Transilvaniei şi al Moldovei o să fie perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se vor manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii precum şi grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi chiar 40-50 l/mp ăn unele regiuni.

Codul galben emis de Administraţia Naţională de Meteorologie vizează zone din judeţele: Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea şi Vrancea.

Cod galben de furtuni
Cod galben de furtuni

Meteorologii ne mai avertizează că manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse şi în restul ţării.

ANM vine cu precizări și pentru  București, miercuri vremea va fi călduroasă, dar cerul va avea înnorări trecătoare şi, mai ales spre seară şi la începutul nopţii, probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată.

Tot în București, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade Celsius, astfel că va fi un mic disconfort termic.

Se recomandă să fie evitate ieșirile din casă la orele prânzului, iar daca nu se poate evita ieșirea, să purtăm haine subțiri dar care să acopere tot corpul, pentru a evita arsurile solare.

În plus, hidratarea este extrem de importantă, mai ales daca ieșiti din casă pentru mai multe ore. Este recomandat să aveți la voi mereu o sticlă cu apă și să vă hidratați la fiecare 30 de minute. Vârstnicii sunt sfătuiți să iasă doar dimineața sau seara din case.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...