Editorial Alin Buzărin

Coarnele, uneltele cu care Dragnea vrea să revină în prim-plan

Alin Buzărin 10.12.2021, 17:06
Coarnele, uneltele cu care Dragnea vrea să revină în prim-plan

Romanța Liviu-Irinuca e prizabilă și comentabilă mai ales de gospodinele care au epuizat de conferențiat despre zacuscă. În rest, oricine are un dram de minte știe ce să ia din acest love-story de Insula Belina, cu ramuri întinse dintr-o celulă de penitenciar până în iatacurile unde se zice că și-ar fi consumat juna zburdălniciile erotice.

Amintiri dintr-un studio tv

Acum o jumătate de an, când fostul mahăr pesedist încă se afla la Întristare (așa i se spune pușcăriei în argotica de recluziune) domnișoara Irina era în pragul lacrimilor într-un studio TV (unde naiba știe de ce fusese invitată), spunând că grizonantul dumisale iubit suferă îndărătul gratiilor nu atât din pricină de lipsire de libertate, cât pentru țară, pentru ofurile ei. Așa de tare suferea dom Liviu pentru Patrie că nu s-a sfiit s-o jupoaie de niște bani, cu acele angajări fictive pentru care a și ajuns să fie priponit! Au urmat, la eliberarea deținutului, sărutări holywoodiene, transmise în direct de televiziuni.

Liviu Dragnea a revenit în prim plan
Liviu Dragnea și Irina Tănase, fosta iubită a politicianului

Din moș, l-a făcut ren

Acum, amantlâcul aparent al neprihănitei face rating extraordinar. Nici că se putea vinde mai bine unei nații rudimentare sufletește, avide mereu de ieftinătăți mondene, altceva decât aventura junei cu un amorez cu ajutorul vârstei căruia abia dacă adună împreună vârsta lui Dragnea. Mediile de socializare au explodat și ele, cea mai gustată e poanta (să recunoaștem, nu doar bună, ci și de sezon) că Irinuca a reușit să-l facă pe Dragnea din moș, ren. Adică i-a pus coarne.

Mironosița din rândul întâi

Așa se întâmplă când la vremea mustății sure te reapucă fiorii juneții demult apuse. Omnipotentul Dragnea, care credea că poate avea țara la picioare (de fapt chiar începuse s-o cam aibă) și-a îmbrăcat amanta ca pe Lina Ciobanu plus Suzana Gâdea și a proțăpit-o în primul rând al Sălii Palatului la un congres al PSD cu mii de participanți. Bluză albă închisă până la gât, pieptănătură cuminte, aspect de măicuță carmelită care stă alături de confesorul său în absolut toate împrejurările. Lipseau doar titlurile academice ale coanei Leana ca peisajul de ani optzeci să fie recreat în toate detaliile.

De fapt, ce se vrea?

Pus la obroc de Ciolacu în raport cu PSD-ul, Dragnea e ieșit nu numai din pușcărie, ci și din opțiunile de vot ale românilor. Prăbușirea sa e abisală, era greu de crezut că un personaj cu atât tupeu și cu atâta influență poate atinge cele mai joase cote posibile ale popularității și ale încrederii. Ce l-ar fi putut întrema din punct de vedere al imaginii? Nimic altceva decât această poveste siropoasă, în care iubărețul tomnatic, aflând că e tradus în amor de juna pe care o crezuse castă, rupe legătura, fluturând stindardele fidelității și ale moralității. Cu ajutorul coarnelor pe care Irina i le-a pus (sau a căror montare a fost abil înscenată) Liviu Dragnea vrea să iasă lustrat moral, purificat etic, numai bun de reafișat în prim-planul vieții politice și sociale. Partidul său și al lui Codrin Ștefănescu, acel APP, Alianța Pentru Patrie, nu înseamnă încă absolut nimic în peisaj, dar parcă de AUR știa cineva cu două luni înainte de alegeri?!

Urmăriți Impact.ro și pe
Alin Buzărin
Editorialist, un gazetar cu o vastă experianță în presa din România, Alin Buzărin semnează de două ori pe săptămână opinii și editoriale pentru Impact.ro. Cel mai probabil îl...