CNAIR, plată de 18 milioane lei pentru completarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Brașov-Făgăraș

Elena Avramescu, Narcisa Tomulescu 23.08.2021, 14:00
CNAIR, plată de 18 milioane lei pentru completarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Brașov-Făgăraș

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii CNAIR a semnat, în decursul zilei de astăzi, 23 august 2021, contractul pentru completarea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic necesare construcţiei autostrăzii Braşov – Făgăraş. Valoarea acestuia este de 18,17 milioane de lei.

CNAIR, plată de 18 milioane lei pentru Autostrada Brașov-Făgăraș

Luni, 23 august 2021, CNAIR a semnat contractul pentru “Completare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru “Autostrada Braşov – Făgăraş”, cu ofertantul declarat câştigător Asocierea Search Corporation S.R.L. – Protelco S.A. – Like Consulting S.R.L. – Mega Muhendislik Musavirlik A.S. (Mega Engineering Consulting INC.), găsim notat în comunicat.

Valoarea contractului este de nu mai puțin de 18,17 milioane de lei fără TVA, iar finanţarea se va putea face din Fonduri Europene Nerambursabile. În acest fel, contractul de servicii este structurat în trei etape:

Etapa I, ce va dura 25 luni şi va cuprinde studiu de fezabilitate de 22 luni, proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (P.A.C.) şi Asistenţă Tehnică acordată Beneficiarului pentru susţinerea Aplicaţiei de Finanţare (3 luni).

CNAIR, platA de 18 milioane lei pentru Autostrada Brasov Fagaras
Autostrada Brasov-Fagaras

Etapa a II-a, ce va dura 6 luni şi va cuprinde Proiect Tehnic (P.T. 3 luni); Asistenţă Tehnică acordată Beneficiarului pentru procedura de atribuire a execuţiei lucrărilor (2 luni); Raport Financiar final (1 lună), iar etapa a III a va dura 36 luni și va cuprinde asistenţă Tehnică acordată Beneficiarului pe durata execuţiei lucrărilor, cu condiţia demarării lucrărilor nu mai târziu de 3 ani de la aprobarea Proiectului Tehnic, potrivit Economedia.ro.

Acest sector de autostradă, împreună cu sectorul Sibiu – Făgăraş ce urmează a fi promovat la licitaţie pentru Proiectare şi Execuţie de Lucrări, va asigura conexiunea Autostrăzilor Ploieşti – Braşov şi Braşov – Bacău cu autostrada A1, respectiv coridorul IV paneuropean. Asistenţa tehnică a fost şi ea cuprinsă în contract.

Noi, CNAIR, am luat deja legătura cu autorităţile publice locale pentru a ne confirma amplasamentul şi investiţiile din zonă pentru a le pune la dispoziţia Prestatorului. De asemenea, vom pune la dispoziţie toate informaţiile pe care le deţinem în acest moment, oferindu-le o documentaţie solidă, a spus Mariana Ioniţă, director general CNAIR.

Urmăriți Impact.ro și pe