CNA a aprobat. Realitatea își face două posturi. Cum se vor numi și ce se va regăsi în grila TV

Raluca Juncu 26.06.2020, 09:48
CNA a aprobat. Realitatea își face două posturi. Cum se vor numi și ce se va regăsi în grila TV

În ședința de joi a membrilor Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) s-a acordat aprobarea de licențe audiovizuale pentru două posturi care vor fi lansate de Realitatea. Decizia a fost adoptată în unanimitate de voturi, pentru ambele licențe TV.

Echipa Realitatea se mărește cu două posturi de nișă

Grupul de televiziune Realitatea va mai avea două noi posturi TV, după ce joi a primit oficial licențele pentru Realitatea Star și Realitatea Sportivă. Primul canal TV, Realitatea Star va fi un post dedicat exclusiv subiectelor mondene, în timp ce al doilea va acoperi domeniul sportiv.

„Consiliul a aprobat solicitările de licențe audiovizuale prin rețele de comunicații electronice ale societății PHG MEDIA INVEST SRL București pentru difuzarea națională prin satelit și prin rețele de comunicații electronice a serviciilor de programe Realitatea Sportivă și Realitatea Star”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CNA.

Compania care deține Realitatea este PHG Media Invest și aparține Danielei-Madi Păcuraru, soția lui Maricel Păcuraru (patronul Realitatea Plus), potrivit Pagina de Media. În urmă cu câțiva ani, Daniela Păcuraru s-a mai ocupat în trecut de activități de ordin logistic pentru Realitatea, printr-o firmă cu un nume asemănător, PHG International Security.

Potrivit datelor furnizate de CNA, investițiile pentru cele două televiziuni noi care vor fi lansate de Realitate se ridică la 800.000 de euro.

Cine va coordona televiziunile

Realitatea Sportivă va fi coordonată de Claudiu Giurgea, cel care prezintă deja programul de sport ce poartă același nume și care se difuzează deja la Realitatea Plus. Pe de altă parte, Realitatea Star va fi condusă de Nicoleta Cone, realizatoare de talk show politic.

„Ne adresăm oamenilor care refuză să se mai uite la televizor, care s-au refugiat în online. Dorim să-I aducem în fața televizoarelor.

Blogurile și vloggurile promovează false modele, iar lumea s-a desprins mult de realitate prin refugiul în seriale.

Ne adresăm unui public urban, feminin, cu o situație materială bună. Este acest public în căutarea unui monden tratat corect, fără scandal. Am dori să descoperim vedete adevărate și personalități. Ne gândim la valori autentice”, a declarat Nicoleta Cone, șef de proiect Realitatea Star.

La rândul său, Radu Herjeu, membru CNA atrage atenția asupra modului în care trebuie abordate subiectele, pentru a nu se mai continua în niciun fel episoade nefaste din media, de tipul „Vulpița”.

„Nu aș vrea să reinventați Vulpița. Trebuie să vă gândiți bine cu abordați situația, dacă nu vreți să ajungeți acolo”, a precizat acesta.

Atât Realitatea Sportivă, cât și Realitatea Star vor începe emisia în luna octombrie, și vor transmite în regim HD și 4K, mai precizează sursa citată.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe