Clujenii au epuizat toate dozele de vaccin anti-Covid. S-a atins capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni

Elena Avramescu 21.01.2021, 11:14
Clujenii au epuizat toate dozele de vaccin anti-Covid. S-a atins capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni

Clujenii au epuizat toate dozele de vaccin anti-Covid. Atât în Cluj, cât și în și în alte 30 de județe s-a atins capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, asta în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment dar și cu calendarul de livrare estimat pentru următoarea perioadă.

Clujenii au epuizat toate dozele de vaccin anti-Covid

Reamintim faptul că, în conformitate cu Strategia națională de vaccinare și cu recomandările ferme ale Agenției Europene a Medicamentului, repartizarea dozelor către centrele de vaccinare se face pentru asigurarea primei administrări și, în mod obligatoriu, a rapelului.

Potrivit situației raportate la ora 14:00, erau în continuare disponibile programări în județele Alba, Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți și Suceava, conform datelor din Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și preluate de platforma informatică de programare dezvoltată de STS, a menționat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Clujenii au epuizat toate dozele de vaccin anti-Covid
Vaccin anti-Covid

Din cauza calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a cerut STS-ului actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor aât din etapele I, cât si din etapa II, începând cu data de 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente.

Pe lângă asta, în scurt timp urmează să fie deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui județ, care vor putea permite programări și pentru date mai apropiate, cum ar fi pe 8 februarie. Campania de vaccinare continuă conform cu planificarea, astfel că asigură zi de zi rapelul pentru persoanele deja vaccinate cu prima doza, cât și vaccinarea persoanelor nou programate. Calendarul programărilor și suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc doar în colaborare cu INSP, precum și cu direcțiile de sănătate publică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...