Clotilde Armand este sau nu noul primar al Sectorului 1? Ce decizie au luat judecătorii azi

Iancu Andreea 14.10.2020, 18:57
Clotilde Armand este sau nu noul primar al Sectorului 1? Ce decizie au luat judecătorii azi

Noul primar ales al Sectorului 1, Clotilde Armand nu a primit încă undă verde din partea judecătorilor. Se pare că decizia de validare a viitorului edil este amânată. Astfel, Armand va trebui să mai aștepte până ce va avea confirmarea funcției de primar al Sectorului 1.

Clotilde Armand nu știe încă, dacă este sau nu noul primar de la Sectorul 1

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 nu s-au pronunțat deocamdată asupra validării lui Clotilde Armand, candidat USR-PLUS la funcția de primar al Sectorului 1. Aceștia au fost nevoiți să analizeze probele depuse de către avocații lui Daniel Tudorache, fostul edil de la Sectorul 1, candidat din partea PSD. Acesta din urmă susține că alegerile locale 2020 au fost fraudate și a solicitat pe parcursul procesului inclusiv renumărarea voturilor.

Conform datelor AEP, citate de agerpres.ro, Clotilde Armand ar fi câștigat alegerile locale cu 40,94% dintre voturile alegătorilor, în timp ce principalul contracandidat, Daniel Tudorache a fost votat de 39,81% dintre cetățenii prezenți la urne.

După analizarea probelor depuse la dosar, judecătorul a rămas să se pronunțe în următoarele 24 de ore și să stabilească dacă mandatul lui Clotilde Armand va fi validat. Totuși, îngrijorarea membrilor din echipa lui Tudorache rămâne. Avocatul fostului edil spunea în urmă cu o zi la Antena 3, că în lipsa unor sigilii la camera unde se păstrează sacii cu buletine de vot, riscul ca urmele de fraudă să dispară este crescut.

Dan Tudorache a lansat acuzații de fraudă a alegerilor la adresa contracandidatei sale, Clotilde Armand
Dan Tudorache a lansat acuzații de fraudă a alegerilor la adresa contracandidatei sale, Clotilde Armand

Fostul edil, Daniel Tudorache, acuzații de fraudare a alegerilor locale 2020

Principalele acuzații ale lui Tudorache sunt legate de o serie de imagini video. În cadrul înregistrărilor s-ar vedea cum unele persoane manipulează sacii cu voturi, în noaptea alegerilor. Caracterul suspect al acestor acțiuni le-a dat de gândit la faptul că alegerile ar fi fost fraudate.

Daniel Tudorache şi avocatul Gheorghe Piperea au depus la dosar numeroase înscrisuri pentru a dovedi neregulile din noaptea alegerilor. De asemenea, imaginile de pe camerele de supraveghere de la Biroul Electoral al Sectorului 1 arată că mai multe persoane scot și bagă buletine de vot în saci, fără vreo explicație.

În acest context, avocatul lui edilului de la Sectorul 1 a solicitat înghețarea procedurii de validare a lui Clotilde Armand. Astfel, cu toții așteaptă să fie verificate suspiciunile de fraudă. Totodată, există și suspiciuni de fraudă informatică, de clonare a sistemului electronic de vot, potrivit lui Piperea, citat de antena3.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...