Clipe grele pentru Liviu Dragnea! Ce i se întâmplă în închisoare fostului lider PSD. Apropiații sunt îngrijorați

Cristian Cojocaru 11.02.2021, 18:08
Clipe grele pentru Liviu Dragnea! Ce i se întâmplă în închisoare fostului lider PSD. Apropiații sunt îngrijorați

Potrivit avocatei sale, se pare că fostul lider PSD, Liviu Dragnea are parte de clipe grele în închisoare. Flavia Teodosiu afirmă că fostului om politic i se încalcă în mod flagrant anumite drepturi și încearcă să-i obțină dreptatea.

Liviu Dragnea trece prin clipe grele

De când a ajuns la închisoare, Liviu Dragnea are parte numai de zile negre. Imediat după ce își câștigase dreptul de a munci, a fost infectat cu Covid-19. Acesta a ales să muncească la spălătoria penitenciarului numai că acest lucru nu se poate. Fostul lider PSD se află din nou în izolare.

„Domnul Dragnea trebuia să fie repus în dreptul de a munci în temeiul art. 78 din legea 254/2013 conform unei Sentinţe penale din 14 ianuarie 2021.” afirmă avocata.

După ce s-a pus în discuție punerea în executare a sentinței penal, fostul om politic a primit vestea că va fi iarăși retestat pentru SARS-Co2, chiar dacă fusese externat în data de 23 decembrie 2020 de la Spitalul Penitenciar, după 14 zile de carantină și 10 de izolare.

”E o încălcare flagrantă a drepturilor lui Dragnea şi o modalitate de a-l împiedica să-şi exercite drepturile. Dl. Dragnea a invocat imediat Ordinul Ministrului Sănătăţii 1819/27.10.2020 care dispune clar faptul că: „8. Pacientul pozitiv nu mai trebuie retestat RT-PCR timp de 90 de zile de la vindecare, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.” a mai adăugat Flavia Teodosiu.

Aceste zile de muncă din penitenciar îi vor fi scăzute din pedeapsă, ceea ce l-ar ajuta să ajungă mai repede în libertate
Aceste zile de muncă din penitenciar îi vor fi scăzute din pedeapsă, ceea ce l-ar ajuta să ajungă mai repede în libertate

Flavia Teodosiu nu este de acord cu măsurile luate de către reprezentanții penitenciarului

Avocata Flavia Teodosiu afirmă că dacă are loc retestarea, iar rezultatul este pozitiv în primele 90 de zile de la vindecare, acesta nu poate fi consider ca fiind o nouă infecție. De la această regulă fac excepție persoanele cu imunodepresie severă sau cei care dezvoltă simptomatologie sugestivă.

”Cu toate acestea, reprezentanţii penitenciarului au spus că pe ei nu îi interesează, dacă nu acceptă retestarea, nu va fi scos la muncă. Este evident o încălcare flagrantă a drepturilor dlui. Dragnea şi clar o altă modalitate de a-l împiedica să îşi exercite drepturile pe care le are conform legii şi stabilite de trei hotărâri judecătoreşti”, a spus apărătorul lui Dragnea, Flavia Teodosiu, joi, la Antena 3.

Anterior, Liviu Dragnea a muncit ca mecanic în garajul penitenciarului Rahova, acolo unde este închis. O veste bună pentru fostul președinte PSD este că acesta și-a câștigat în instanță dreptul de a munci pe perioada cât se află în penitenciar. Decizia directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor ca Dragnea să nu poată munci a fost contestată. Curtea de Apel București i-a dat dreptate fostului om politic. Aceste zile de muncă din penitenciar îi vor fi scăzute din pedeapsă, ceea ce l-ar ajuta să ajungă mai repede în libertate.

Urmăriți Impact.ro și pe