Clipe de teroare în Kiev, unde au fost auzite mai multe explozii. Oamenii s-au adăpostit în stațiile de metrou

Elena Avramescu 14.12.2022, 09:36
Clipe de teroare în Kiev, unde au fost auzite mai multe explozii. Oamenii s-au adăpostit în stațiile de metrou

În această dimineață, cetățenii din Kiev s-au speriat destul de tare, după ce o serie de explozii s-au auzit chiar în centrul orașului. La scurt timp după toate acestea, au fost trimise la fața locului serviciile de urgență, după cum a afirmat chiar primarul Kievului, pe Telegram. Oamenii, extrem de panicați, au decis să se adăpostească în stațiile de metrou.

Explozii puternice în Kiev

În urmă cu scurt timp, Oleksiy Kuleba, guvernatorul regiunii Kiev, a declarat că toate sistemele de apărare aeriană sunt active și în stare bună de funcționare, iar ambasadorul Marii Britanii a declarat că a auzit mai multe explozii afară, tocmai de aceea a decis să stea cât mai departe posibil de ferestre.

Se pare că sirenele de raid aerian au fost auzite în capitala Kiev cu aproximativ 20 de minute înainte de puternicele explozii.

În plus, deputatul ucrainean Oleksiy Goncharenko este de părere că au fost auzite nu mai puțin de trei explozii puternice.

„Sirenele de raid aerian au sunat la 05.57, iar prima explozie a fost raportată la 06.08. Deci, 11 minute. Recent, a existat un interval de cel puțin 30 de minute între un avertisment și o explozie”, a transmis Isobel Koshiw, corespondent The Guardian în Ucraina.

La scurt timp după transmiterea informațiilor, corespondentul a postat pe rețelele sociale mai multe imagini filmate în centrul Kievului, în videoclip auzindu-se explozii.

Rusia pregăteşte o ofensivă majoră în primele două luni ale noului an

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, este de părere că Rusia are în plan o ofensivă majoră în primele două luni ale anului 2023.

„Capacitatea Rusia de a desfășura o ofensivă de amploare ar putea fi refăcută undeva până la sfârşitul lunii ianuarie, februarie, cred că asta încearcă să facă.

În cel mai optimist scenariu pentru Rusia, luând în considerare mobilizarea, recrutarea pe care au anunţat-o şi antrenarea noilor recruţi şi deplasarea armelor grele în întreaga ţară, cu siguranţă că ei încă mai păstrează speranţa că vor putea să străpungă liniile noastre şi să avanseze mai adânc în Ucraina”, a declarat Dmitro Kuleba reporterilor, în timp ce se afla într-un adăpost antiaerian din centrul Kievului.

În acest sens, preocuparea urgentă a Ucrainei este restabilirea sistemului de electricitate în întreaga ţară, după şase atacuri cu rachete care au fost lansate de Rusia începând cu data de 10 octombrie 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...