Clienții Uber, în pericol. Anunțul făcut chiar de către reprezentanții companiei

Stan Filon 16.09.2022, 10:02
Clienții Uber, în pericol. Anunțul făcut chiar de către reprezentanții companiei

Compania Uber se află sub atac, iar clienții săi sunt și ei în pericol! Un atac masiv a fost lansat în urmă cu scurt timp de un hacker asupra companiei de ride-sharing și se pare că aproape toată baza de date a fost compromisă. Conducerea companiei a lansat un comunicat oficial în care s-a precizat că se află sub atacul unui infractor cibernetic, iar forțele de ordine au fost și ele informate. Atacul vine la câteva luni după scandalul Uber în care a fost implicat și președintele Franței, Emmanuel Macron.

Clienții Uber, în pericol

Așadar, atac masiv asupra bazelor de date ale Uber, care cuprind datele personale ale milioanelor de clienți din lumea întreagă. Hackerul a reușit să treacă de toate formele de securitate ale companiei și  să spargă clowd-ul plin cu datele firmei, dar și ale clienților.

Reprezentanții Uber au anunțat că au început investigațiile după ce au primit un raport că rețeaua internă Uber  a fost spartă de un hacker. Compania a închis mai multe sisteme de comunicații interne și de inginerie.

Clientii Uber, in pericol
Clientii Uber, in pericol

Hackerul a spart toate sistemele de securitate

„Suntem în legătură cu forțele de ordine și vom posta actualizări suplimentare aici, pe măsură ce acestea devin disponibile”, a spus Uber într-un tweet, fără a oferi mai multe detalii.

Reuters precizează că hackerul a trimis mesaje angajaților Uber pe mesageria internă, inclusiv o listă cu mai multe baze de date interne care au fost compromise. Hackerul le-a arătat tuturor în acest mod că are acum acces la codurile de securitatea cibernetică, dar și la alte baze interne.

„Au aproape acces deplin la Uber. Sistemul este în totalitate compromis, din ceea ce arată”, a spus Sam Curry, un inginer de securitate la Yuga Labs, care a reușit să vorbească chiar cu infractorul cibernetic.

Atacul hackerului vine la câteva luni de zile după ce compania a fost aruncată într-un adevărat scandal mondial, după ce s-a aflat că șefii companiei au oferit mită în multe state pentru a se extinde rapid. Numele președintelui francez Emmanuel Macron a fost amintit. Șeful statului a fost acuzat că s-a comportat ca un adevărat partener al firmei respective și a facilitat extinderea sa în Franța.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...