Clătite cremoase umplute cu șuncă și ciuperci la cuptor. Cum le rulezi ca să iasă perfecte

Matei Oana 22.08.2022, 20:14
Clătite cremoase umplute cu șuncă și ciuperci la cuptor. Cum le rulezi ca să iasă perfecte

Astăzi am făcut clătite cremoase umplute cu șuncă și ciuperci. Practic, aveam câteva bucăți de brânză și de șuncă mai vechi și cum nu-mi place să arunc mâncare, am hotărât să le transform în ceva gustos. Am adăugat și câteva bucăți de ciupercuțe champignon trase în puțin unt cu smântână, am făcut câteva clătite groase
și gata cina.

Cum se rulează clătitele umplute? Ce ingrediente sunt necesare?

Clătitele se fac după rețeta clasică de clătite dulci, dar fără a adăuga zahăr. Pentru această rețetă, foile de clătite le fac mai groase puțin, pentru că umplutura este destul de grea. Pentru coacerea clătitelor am folosit un vas termorezistent, uns bine cu unt. Din cantitățile de mai jos ies 7 clătite grosuțe cu diametrul de 25 centimetri.

Ingrediente pentru clătite cremoase umplute cu șuncă și ciuperci

200 grame făină
250 mililitri lapte rece
150 mililitri apă minerală
30 grame unt topit
2 ouă întregi
un praf de sare
unt pentru uns tigaia

Ingrediente pentru umplutură clătite

6 ciuperci champignon
250 grame bacon și șuncă presată
2 cepe galbene
200 grame cașcaval sau brânză tare
200 ml smântână pentru gătit

Mod de preparare clătite cremoase umplute cu șuncă și ciuperci

1. Cu un mixer, se bat ouăle, cu untul topit, sarea și jumătate din cantitatea de lapte.
2. Se adaugă treptat făina, apoi se diluează cu restul de lapte și apa minerală.
NOTĂ: pentru a nu se forma cocoloașe, ingredientele lichide se pun jumătate la început, pe urmă făina iar la final restul de lichide.
3. Compoziția de clătite se dă la frigider pentru 15 minute. Astfel aluatul se va mai îngroșa datorită făinii care va absorbi din lichide.
4. Tigaia unsă cu unt se pune la încins și cu polonicul, se toarnă aluatul pentru clătite. Se lasă la prăjit 3-4 minute pe fiecare parte.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Mod de preparare umplutura de șuncă cu ciuperci

1. Ciupercile și ceapa se taie mărunt apoi se pun la călit cu puțin unt și o o lingură de ulei.
2. În tigaie, peste legumele călite se adaugă șunca tăiată fâșii.
3. După ce s-au călit, se toarnă smântâna lichidă și se lasă să scadă lichidul.
4. Peste umplutură se rade o parte de brânză și se amestecă bine compoziția.

Cum se rulează clătitele umplute?

Cu o lingură se umple fiecare foaie de clătită apoi se rulează ușor cu marginile în interior. Se rulează foaia până la mijloc apoi marginile se îndoaie
marginile în interior. Nimic complicat. Se așază rulourile de clătite în tava unsă cu unt și se presară restul de brânză. Se dă vasul la cuptorul pre încins pentru 15 minute.

Delicios!

Urmăriți Impact.ro și pe