City Insurance, în pragul falimentului. Ce trebuie să faci dacă ai asigurarea RCA încheiată la ei

Stan Filon 15.09.2021, 14:49
City Insurance, în pragul falimentului. Ce trebuie să faci dacă ai asigurarea RCA încheiată la ei

Problemele asiguratorului City Insurance, cel mai important de pe piața asigurărilor din România, cu cei mai mulți clienți, se agravează de la o zi la alta, iar conducerea ASF nu a luat o decizie în privința situației companiei nici în ședința de miercuri, 15 septembrie.

Ce trebuie să faci dacă ai asigurarea RCA încheiată la City Insurance, care este la un pas de faliment

City Insurance este la un pas de procedurile de faliment, iar peste 3 milioane de șoferi nu știu acum se să facă. În plus, celelalte firme de asigurări au majorat puternic prețul asigurărilor. Principalul competitor al City Insurance, Euroins, a majorat prețurile chiar și cu 600 de lei, în unele cazuri, potrivit hotnews.ro.

În plus, patronii de service-uri auto au început să refuze să mai repare autotirismele care au asigurare RCA la City Insurance, de teama că nu-și vor mai recupera banii cheltuiți pe asigurare. Dar ce pot fac șoferii care au acum asigrare valabilă RCA de la City Insurance? Ei bine, un broker care a dorit să-și păstreze anonimatul, a declarat pentru hotnews că șoferii pot denunța acest contract și își pot face o altă asigurare la un alt asigurator. Dar cine ar dori să anuleze un RCA valabil și să plătească alt contract?!

City Insurance, in pragul falimentului. Ce trebuie sa faci daca ai asigurarea RCA incheiata la ei
City Insurance, in pragul falimentului. Ce trebuie sa faci daca ai asigurarea RCA incheiata la ei

Ce se întâmplă dacă City Insurance intră în faliment

Clienții City Insurance trebuie să știe că orice asigurare RCA validă, indiferent de cât de puțin costă, permite despăgubiri pentru vătămări corporale și deces în limita a 6,07 milioane de euro, în timp ce pentru daunele materiale, limita de despăgubiri este în prezent de 1,22 milioane de euro.

In cazul în care City Insurance va da faliment, atunci conducerea companiei va fi preluată de Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) care va prelua în continuare dosare de daună și cereri de plată de despăgubiri, însă problema cea mare este că, potrivit legii actuale, FGA nu poate acorda mai mult de 450.000 de lei pe creditor de asigurare. Cu alte cuvinte, dacă instanța va declara falimentul City, polița ta nu va mai putea acoperi decât daune de maxim 90.000 de euro.

Dar cât de gravă este, de fapt, situația City Insurance? Ei bine, societatea nu se mai află în legalitate, după cum a afirmat pentru HotNews.ro Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

”ASF încearcă să corecteze dezechilibre care produc instabilitate în piața asigurărilor. Va urma o ședință în care se va lua o decizie, dar momentan nu pot spune când anume va avea loc”, a declarat marți, 14 septembrie, pentru HotNews.ro, Daniel Apostol.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...