Cîțu, despre plafonarea prețurilor la energie: „Luăm decizia în prima ședință de Guvern”. Ce promisiune le face românilor

Ioana Bucur 06.10.2021, 23:02
Cîțu, despre plafonarea prețurilor la energie: „Luăm decizia în prima ședință de Guvern”. Ce promisiune le face românilor

Florin Cîțu a făcut un anunț important cu privire la plafonarea prețurilor la energie. Ce promisiune le-a făcut românilor, din postura de premier interimar.

Cîțu, promisiune pentru români: ce se întâmplă cu plafonarea prețurilor la energie

La finalul ședinței de Guvern de miercuri, proaspătul premier interimar al României, Florin Cîțu, a anunțat că atât Partidul Național Liberal cât și Executivul vor susține plafonarea prețurilor la energie.

„În ceea ce priveşte preţul la energie, am văzut şi evoluţia preţurilor în ultima perioadă şi am luat decizia ca PNL şi Guvernul să susţină plafonarea preţurilor la energie, în România.

Va fi o decizie luată în prima şedinţă de Guvern, după ce se va rezolva criza. Deci vom susţine plafonarea preţurilor la energie, la preţurile pe care le vedem în această perioadă, acum”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri seară.

În condițiile în care actualul Guvern este unul interimar, după trecerea moțiunii de cenzură a PSD, acesta nu poate emite acte normative pentru luarea unor decizii.

Florin Cîţu a transmis un mesaj şi pentru companiile furnizoare de energie.

„De aceea, avertizez toate companiile care vor să profite de acest anunţ, în perioada următoare, să nu se chinuie, că vom folosi plafonarea la preţurile actuale”, a completat premierul interimar.

În urmă cu o lună, Florin Cîțu excludea posibilitatea îngheţării preţurilor la energie, respingând astfel propunerea venită din partea Partidului Social Democrat. El a declarat atunci că Executivul va lua măsuri pentru ca majorările de preţuri la energie electrică şi gaze să nu afecteze foarte tare populaţia.

Cîțu, despre plafonarea prețurilor la energie
Florin Citu

Guvernul a aprobat OUG cu privire la compensarea preţului la energie electrică şi gaze naturale

În ședința de luni, înainte de votul moțiunii de cenzură, Guvernul a aprobat OUG cu privire la compensarea preţului la energie electrică şi gaze naturale.

„Guvernul compensează facturile la energie pentru aproximativ 13 milioane de româna propunerea Ministerului Energiei în şedinţa de Guvern de astăzi a fost adoptată Ordonanţa de urgenţă privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi stabilirea schemei de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, respectiv 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022”, a transmis, luni seară, Ministerul Energiei.

Aproape 13 milioane de români urmează să beneficieze de compensare.

„Este vorba de 5.200.000 de gospodării la energie electrică, deci vreo 13 milioane de români şi 2.200.000 de gospodării la gaze naturale, deci practic 3 milioane şi ceva de români, practic 65% din cei racordaţi la energie electrică şi, la fel, 65% din cei care sunt racordaţi la gaze naturale”, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...