Circulație în condiții de iarnă în mai multe zone din țară. Apelul CNAIR pentru toți șoferii

Elena Avramescu 07.12.2021, 13:30
Circulație în condiții de iarnă în mai multe zone din țară. Apelul CNAIR pentru toți șoferii

În judeţele Bistriţa-Năsăud, Gorj, Harghita, Sibiu şi Vâlcea, circulația se desfășoară în condiţii de iarnă, conform informației date marţi de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (CNAIR). Cu toate acestea, nu sunt raportate momente drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile. Ninge încet și pe raza judeţului Suceava, însă nu s-a depus depus momentan pe carosabil, astfel că nu sunt probleme de restricţionare a traficului.

Circulație în condiții de iarnă în mai multe zone din țară

Însă alta este situașia în Pasul Tihuţa, judeţul Bistriţa-Năsăud, Rânca, judeţul Gorj, Bucin şi Lacu Roşu, judeţul Harghita, Bâlea Lac, judeţul Sibiu și Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea, unde se circulă în condiţii de iarnă în zonele înalte de munte.

În plus, pentru perioada 07 decembrie, ora 06:00 – 08 decembrie, ora 18:00, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori însemnate cantitativ, precum şi intensificări ale vântului în sudul şi estul Transilvaniei, dar şi în nordul şi centrul Moldovei şi zona de munte.

Aici urmează să apară precipitaţii, mai ales sub formă de ninsoare, astfel că există posibilitatea depunerii unui strat de zăpadă pe alocuri destul de mare, mai ales în zona montană şi submontană. În plus, în zona montană înaltă și pe arii restrânse şi în Moldova, vor fi prezente intensificări ale vântului, cu viteze de până la 55 km/h.

Circulatie in conditii de iarna in mai multe zone din tara
Circulatie in conditii de iarna

Pentru perioada 07 decembrie, ora 06:00 – 08 decembrie, ora 18:00 a fost emis un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului în sudul și estul Transilvaniei, precum și în nordul și centrul Moldovei și zona de munte.

În aceaste regiuni vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, existând posibilitatea depunerii unui strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. De asemenea, în zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

De asemenea, atragem atenția că în această perioadă, pe rețeaua rutieră apare frecvent fenomenul de ceață ce reduce semnificativ vizibilitatea. Astfel, facem apel la conducătorii auto ca în aceste condiții să circule cu atenție, să adapteze viteza la condițiile meteo existente, să evite frânările și schimbările de direcție bruște, să păstreze distanța corespunzătoare față de ceilalți participanți la trafic și să respecte restricțiile instituite pe rețeaua rutieră, acolo unde este cazul.

Precizăm că toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și intervin acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță, conform CNAIR.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...