Ciocniri în Australia între Poliție și manifestanții anti-restricții. Sunt peste 250 de arestări

Iancu Andreea 18.09.2021, 19:23
Ciocniri în Australia între Poliție și manifestanții anti-restricții. Sunt peste 250 de arestări

Măsurile impuse de către autorități în mai multe state ale lumii au dus la revolte în rândul populației. După ce Franța s-a confruntat cu lupte de stradă după ce președintele Emmanuel Macron a stabilit ca obligatorie vaccinarea personalului esențial, recent au avut loc ciocniri între Poliție și manifestanții anti-restricții și în Australia. Oamenii legii au făcut aproximativ 250 de arestări ca urmare a acestor evenimente.

Proteste anti-restricții în Australia. Au avut loc ciocniri între Poliție și manifestanții anti-lockdown

Nu doar Europa se confruntă cu dezacorduri din partea cetățenilor în privința măsurilor anti-Covid. Recent, în Australia, au avut loc ciocniri între Poliție și manifestanții anti-lockdown, în urma cărora au fost arestate peste 250 de persoane. Sâmbătă, 18 septembrie, poliția australiană a arestat 235 de persoane în Melbourne și 32 de protestatari în Sydney, în urma manifestațiilor neautorizate anti-lockdown. În urma ciocnirilor care au avut loc între oamenii legii și cetățeni, mai mulți polițiști au fost răniți.

Protestele au reunit aproximativ 700 de persoane în diferite zone ale orașului Melbourne, în contextul în care 2.000 de polițiști au încercat să păstreze zona centrală a metropolei inaccesibilă, după ce au instalat mai multe baricade și puncte de control. De asemenea, întregul oraș a fost aproape paralizat, transportul public și aplicațiile de ride sharing fiind suspendate. În ciuda măsurilor luate, forțele de ordine au ajuns să folosească gaze lacrimogene și tunuri de apă, în unele zone înregistrându-se adevărate lupte între oamenii legii și protestatari.

Ciocniri în Australia între Poliție și manifestanții anti-restricții
Proteste violente în Australia

Lockdown în mai multe orașe din Australia. Autoritățile speră să crească numărul vaccinărilor

Statul australian Victoria a raportat faptul că cinci polițiști au ajuns în spital, după ce manifestanții i-au trântit la pământ și i-au călcat în picioare. La Sydney, oamenii legii au fost împrăștiați în mai multe zone, pe străzi, pentru a preveni formarea de adunări mari de protestatari. Din păcate, situația epidemiologică din Australia este una dificil de gestionat, după ce în luna iunie, mai multe orașe de pe continent s-au confruntat cu îmbolnăviri cu varianta Delta.

Astfel, Sydney, Melbourne și Canberra au avut parte de măsuri stricte de lockdown timp de mai multe săptămâni. Sâmbătă, majoritatea cazurilor de infectare au fost raportate la Sydney, după ce autoritățile au numărat 1.882 de cazuri noi de Covid-19. Pentru moment, restricțiile vor fi menținute în statele Victoria, New South Wales şi Canberra până când minim 70% din cetățenii cu vârsta de peste 16 ani vor fi vaccinați. Potrivit ritmului actual al imunizării, acest lucru ar putea să se întâmple la finalul lunii octombrie, începutul lui noiembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...