Cineva îl apără și pe Rădoi! Răzvan Lucescu: „E o meserie ingrată”

Radu Oprișan 09.10.2020, 16:28
Cineva îl apără și pe Rădoi! Răzvan Lucescu: „E o meserie ingrată”

România a pierdut barajul cu Islanda și totodată orice șansă de a mai ajunge la turneul final EURO 2020. Într-un moment în care se aruncă săgeți spre selecționerul echipei naționale, există cineva care îl apără pe Mirel Rădoi.

Răzvan Lucescu, despre meseria de selecționer. „E ingrată”

Mircea și Răzvan Lucescu au declarat recent că meseria de selecționer este una ingrată, pe care nu le mai place să o practice. Răzvan a precizat: „Nu îmi doresc să mai conduc vreodată o echipă națională! Nu e vorba de România, ci de o națională în general”.

Mircea a fost selecționerul României între anii 1981 și 1986 și al Turciei în perioada 2017-2019. Răzvan, care a condus România în intervalul 2009-2011, a și nuanțat poziția sa și a tatălui, ambii, antrenori recunoscuți că lucrează cu plăcere în regim de foc continuu:

„Ca selecționer, te vezi cu jucătorii o dată la câteva luni. Îți vin la acțiune, de regulă, după weekenduri în care au avut etapă, în cazuri fericite fără probleme. În primele două zile urmează procesul firesc de recuperare. Devine evident că îi ai la dispoziție în regim normal un singur antrenament, unul singur! Apoi urmează meciul de la care toată lumea pretinde să fii perfect. Când să mai lucrezi tactic, să mai imprimi atitudine?!”.

Mircea și Răzvan Lucescu sunt antrenori recunoscuți că cer timp pentru a-și pune în aplicare strategia. Când li s-a acordat, au obținut succese răsunătoare la nivel mondial!

Răzvan Lucescu îi ia apărarea actualului selecționer, Mirel Rădoi

Bilanțul lui Răzvan Lucescu la echipa națională

În aprilie 2009, Mircea Sandu îl numea pe Răzvan Lucescu la cârma României, acesta luându-i locul lui Victor Piţurcă. După doi ani, Lucescu Jr nu a reuşit să producă schimbul de generaţii la naţională, rezultatele fiind modeste.

Din cele 18 partide jucate de „tricolori” sub comanda lui Răzvan Lucescu, numai cinci s-au încheiat cu victoria naționalei noastre.

Cifrele României cu Răzvan Lucescu pe bancă: 18 partide jucate – 5 victorii, 7 rezultate de egalitate şi 6 înfrângeri.

Mirel Rădoi a suferit joi seara primul eșec în calitate de selecționer al echipei naționale. Islanda și Ungaria se vor întâlni pe 12 noiembrie, la Budapesta, în finala play-off-ului pentru EURO 2020. În schimb, pentru România urmează meciuri din Liga Națiunilor. Urmează meciul cu Norvegia (11 octombrie, ora 19:00, în deplasare), după care, pe 14 octombrie, de la ora 21:45, tricolorii vor întâlni Austria, la Ploiești.

Urmăriți Impact.ro și pe