Cine va primi măști gratis din partea Guvernului. Anunț important pentru români

Madlen Moraru 10.06.2020, 17:10
Cine va primi măști gratis din partea Guvernului. Anunț important pentru români

A fost anunțat cine va primi măști gratis din partea Guvernului. Românii ar putea să beneficieze de acest drept dacă întrunesc anumite condiții. De asemenea, măsura este una de prevenire a infectărilor cu noul virus. De la izbucnirea pandemiei în țara noastră au fost confirmate peste 20.000 de îmbolnăviri, dar și aproape 1400 de decese.

Cine va primi măști gratis din partea Guvernului?

Starea de alertă pentru diminuarea numărului de îmbolnăviri cu noul virus rămâne în vigoare până la 15 iulie. Totodată, românii sunt obligați să poarte o mască medicală de protecție atunci când pășesc în incinta spațiilor închise, precum magazinele. Pentru că foarte multe familii nu își permit din punct de vedere financiar să cumpere astfel de măști să se protejeze, Guvernul a decis acordarea lor în mod gratuit. De acest beneficiu se pot bucura românii cu venituri mici. În acest sens a fost votată miercuri o lege în Camera Deputaților ce va ajunge și în fața lui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Cine va primi măști gratis din partea Guvernului. Anunț important pentru români
Românii cu venituri mici sau din familii defavorizate vor putea beneficia lunar de măști gratis de protecție

Românii pot să beneficieze lunar de 30 de măști de protecție oferite în mod gratuit. Legea a fost votată miercuri în Camera Deputaților cu un număr de 244 voturi pentru și 64 de voturi împotrivă, alături de 3 abțineri. Proiectul legislativ este unul care le va permite cetățenilor cu venituri mici să se protejeze împotriva noului virus.

Anunț important pentru români

De asemenea, proiectul adoptat are ca obiect și achiziționarea de astfel de echipamente de către Ministerul Sănătăţii, prin Unifarm SA. Tot acest minister se va ocupa și de distribuirea măștilor medicale în rândul cetățenilor, potrivit celor de la Digi24.

Cei care se încadrează în condițiile impuse de guvernanți și dovedesc faptul că nu își pot permite să achiziționeze măști pe cont propriu pot primi un set gratuit în fiecare lună, ce conține 30 de măști.

Cine poate beneficia gratis de măștile de protecție?

  • persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;
  • persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei;
  • pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 1.000 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009;
  • persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale prevăzute de art. 42 şi 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
Urmăriți Impact.ro și pe