Cine sunt milionarii români după care Poliția aleargă de ani de zile. Sunt imposibil de adus în țară

Andrei Cezar 27.06.2020, 20:22

Marii corupți dovediți de instanțele din România reușesc, într-un fel sau altul, să se sustragă de la executarea pedepselor pe care le-au primit. Deși au fost localizați de autorități, mulți dintre ei au reușit să părăsească țara înainte de a fi condamnați, însă autoritățile nu pot face prea multe din cauza procedurilor anevoioase de extrădare.

Milionarii români pe care Poliția nu îi poate aduce în țară

Poliția Română are o listă întreagă cu nume grele din rândul oamenilor de afaceri, ambasadorilor, sau chiar magistraților pe care trebuie să-i aducă în țară în urma condamnărilor primite. Aceste persoane au fugit peste hotare pentru a nu executa pedepsele primite, însă autoritățile din România nu au la îndemână prea multe soluții pentru a-i readuce în țară și asta pentru că procedurile de extrădare tergiversează.

Numele grele care fug de justiție

Iată câteva nume ale personajelor celebre care au fugit de brațul lung al justiției:

Dragoș Săvulescu

Un prosper om de afaceri, care s-a făcut remarcat în special în perioada cât a fost patronul clubului de fotbal Dinamo București. Are 47 de ani, iar în februarie 2019 a fost condamnat la 5 ani și jumătate în dosarul ”Retrocedărilor de pe litoral”, potrivit Ziare.com

El a făcut bani din tranzacții imobiliare. Înainte de a primi sentința definitivă, Dragoș Săvulescu a primit 50 de milioane de euro pentru Parcul Verdi, pe care Primăria Capitalei l-a rascumparat la un preț de aproximativ 10 ori mai mare față de valoarea de piață a terenului.

Potrivit aceleiași surse, milionarul s-a predat la începutul anului la o secție de poliție din Napoli, în prezența avocatului său. Ulterior, magistrații italieni l-au eliberat, iar procedura de extrădare a sa este una judiciară, după cum a precizat Ministerul Justiției. Interventia ministerului poate avea loc numai la solicitarea expresa de asistenta a autoritatilor judiciare emitente si de executare a mandatului european de arestare.

Cine sunt milionarii români după care Poliția aleargă de ani de zile. Sunt imposibil de adus în țară
Dragoș Săvulescu

Puiu Popoviciu

A fost condamnat la 7 ani de închisoare, în luna august 2017, în dosarul ”Ferma Băneasa”. La aflarea sentinței, omul de afaceri se afla în Londra, acolo unde a și fost arestat. Însă la scurt timp a fost eliberat, după ce a achitat cauțiunea de 200.000 de lire.

Procesul de extradare a acestuia in Romania este pe rolul instantelor britanice. Omul de afaceri este pe lista de persoane „Most Wanted” a Poliției Române.

Deși pierduse, inițial, în instanță, terenurile din dosarul Băneasa, în luna iunie 2020, Înalta Curte a anulat decizia de confiscare a acestora și a trimis cazul la Curtea de Apel, spre rejudecare.

Alina Bica

Fost procuror și sef al DIICOT, Alina Bica a fost dată în urmărire în noiembrie 2019, după ce a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare.

Fostul magistrat a fost arestat în octombrie 2018, odată cu Elena Udrea, în Costa Rica. Sentințele definitive au fost anulate în baza deciziilor CCR privind completurile de 5 judecatori de la Înalta Curte. După rejudecarea dosarului, Înalta Curte a menținut condamnarea Alinei Bica.

Urmăriți Impact.ro și pe