Dinamo apelează la măsuri extreme după umilința cu FCSB. Pe cine aduc la echipă

Marian Cărăvan 26.06.2020, 20:35

La Dinamo lucrurile nu merg deloc bine. Aflați la un pas de retrogradare, „câinii roșii” au suferit o rușine și în Cupa României, fiind învinși categoric de marea rivală, FCSB, în prima manșă din semifinalele competiției. Oficialii clubului din Ștefan cel Mare se gândesc să ia măsuri extreme după această umilință.

După umilința cu FCSB, Dinamo apelează la măsuri extreme

Ape tulburi la Dinamo, după eșecul umilitor suferit pe propriul teren, în prima manșă din semifinalele Cupei României, 0-3 cu FCSB. Echipa lui Adrian Mihalcea a fost răpusă de marea rivală, care a trimis în teren rezerve și jucători de la Academie, din cauza problemelor de lot, iar înfrângerea este cu atât mai greu de digerat. La finalul meciului, fundașul Ricardo Grigore a izbucnit în lacrimi.

„Se pare că nu ne trezim din coșmarul ăsta urât. Nu putem să dăm gol, să ne facem jocul nostru de la antrenamente. Când vin meciurile parcă uităm tot”, a declarat Grigore.

Eșecurile echipei sunt puse pe seama tensiunilor de la nivelul conducerii, de la veșnicele restanțe financiare către jucători, la Dinamo vorbindu-se de ceva vreme despre vânzarea clubului. Pentru a evita „matineul” ligii secunde, se pare că oficialii se gândesc la măsuri extreme, iar una dintre ele ar fi aducerea unor psihologi la echipă, precizează sport.ro.

Dinamo apelează la măsuri extreme după umilința cu FCSB. Pe cine aduc la echipă
Dinamo apelează la măsuri extreme după umilința cu FCSB. Pe cine aduc la echipă

Dinamo a mai apelat în trecut la psiholog

Speranța oficialilor este că discuțiile psihologilor cu jucătorii i-ar ajuta să iasă din blocaj și să depășească momentele dificile. Nu este pentru prima oară când Dinamo apelează la psiholog. În urmă cu câteva sezoane, Dinamo era singurul club din Liga 1 care avea un psiholog în staff, Andreas Hniatiuc.

„Pregătirea mentală constă atât în ședințe individuale, cât și de grup. Ele se desfășoară atât într-un cadru special, în sala de sedinte, dar sunt si activitati specifice, la care sportivii participă pe teren sau în sala de sport. În același timp, pentru a surprinde aspecte ce pot fi relevante în procesul pregătirii mentale, consider că psihologul trebuie să participe, uneori și la antrenamente, pentru a urmări sportivul în mediul său de lucru, acolo unde se comportă natural, spontan și nedisimulat”, spunea Andreas Hniatiuc.

Chiar și în timpul stării de urgență se vorbea despre aducerea unui psiholog la Dinamo, care să-i ajute pe fotbaliști să treacă mai ușor peste perioada de izolare.

„Există şi varianta să fie ajutaţi de un psiholog, nu în momentul acesta, dar când vom începe activitatea poate vom avea nevoie de lucrul cu un psiholog. Nu e ceva străin de fotbal şi mai ales după o perioadă grea a tuturor poate e nevoie şi de un psiholog la echipă”, spunea în aprilie antrenorul Adrian  Mihalcea.

Urmăriți Impact.ro și pe