Cine sunt Larisa Iordache și Diana Bulimar, gimnastele de la America Express. Vârstă, înălțime, greutate, carieră

Cazacu Alexandru 18.01.2023, 18:37
Cine sunt Larisa Iordache și Diana Bulimar, gimnastele de la America Express. Vârstă, înălțime, greutate, carieră

Fanii emisiunii America Express au așteptat cu nerăbdare noul sezon, însă așteptarea a luat sfârșit. Reality show-ul a început duminică, 15 ianuarie, la Antena 1. Printre cele nouă echipe concurente în cel de-al cincilea sezon al emisiunii se numără și cea formată din Larisa Iordache și Diana Bulimar. Află în continuare cine sunt Larisa Iordache și Diana Bulimar, gimnastele de la America Express.

Cine sunt Larisa Iordache și Diana Bulimar

În noul sezon America Express, Larisa Iordache și Diana Bulimar fac echipă și se aventurează pe Drumul Aurului, în America de Sud. Gimnastele vor avea parte de o experiență unică, fiind nevoite să treacă prin probe dificile și să își depășească limitele.

În 2023, America Express vine cu noi provocări pentru cei 18 concurenți, care și-au făcut curaj și au acceptat să parcurgă traseul de peste 7.000 de kilometri din America Latină. Cele 9 echipe de vedete vor trece prin Mexic, Guatemala și Columbia. Lăsând la o parte toate aceste lucruri, haideți să aflăm împreună cine sunt Larisa Iordache și Diana Bulimar, gimnastele de la America Express.

Despre Larisa Iordache, coechipiera Dianei Bulimar la America Express

Pentru cei care nu știu, Larisa Iordache este una dintre cele mai cunoscute gimnaste din România. În vârstă de 26 de ani, Larisa s-a născut în Capitală și provine dintr-o familie de sportivi. Tatăl său a jucat fotbal, iar mama a fost jucătoare de handbal. Conform informațiilor apărute în mediul online, fratele gimnastei practică fotbal de performanță.

Larisa Iordache cântărește 47 de kilograme, are 1,55 m înălțime și a fost pasionată de gimnastică încă de la o vârstă foarte fragedă. De gimnastică s-a apucat după ce a fost remarcată în parc de către Mariana Câmpeanu. Antrenoarea clubului Dinamo a observat atunci cu câtă ambiție încerca Larisa să meargă pe role.

Citește și Cine este Joquin Bonilla de la America Express!

Ce studii are Larisa Iordache

În ceea ce privește studiile, Larisa este absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Naționale de Educație Fizică și Sport București. După cum susținea chiar ea la vremea respectivă, anii de facultate au tensionați, mai ales că a fost nevoită să se împartă între antrenamente, cursuri și examene.

Carieră

La olimpiada din 2012, Larisa Iordache a câștigat medalia de bronz în proba pe echipe. Sportiva este cvadruplă medaliată mondială și de 12 ori medaliată europeană. Începând din 2019, antrenorii gimnastei au fost Octavian Belu și Mariana Bitang.

În 2021, după mai multe accidentări, Larisa anunța că se retrage din gimnastică. Decizia a venit după ce a tânăra a suferit o intervenție la Viena. La Jocurile Olimpice de la Tokyo, gimnasta a fost nevoită să se retragă din finala de bârnă, după ce a avut o entorsă metatarsiană.

„Cazi, dar te ridici! Azi este nimeni, însă mâine este campionul lumii. Totul este o alegere, o alegere de a fi cel mai bun pentru tine și în sufletul tău. Asta am învățat în cei 20 de ani pe care i-am petrecut în sala de gimnastică. Azi închei acest capitol frumos din viața mea. Mă simt împăcată și mulțumită cu alegerea pe care am făcut-o! Este timpul pentru o viață normală și un pic mai liniștită”, scria Larisa pe rețelele sociale.

Cine sunt Larisa Iordache și Diana Bulimar, două dintre concurentele de la America Express
Cine sunt Larisa Iordache și Diana Bulimar, două dintre concurentele de la America Express

Cine este Diana Bulimar de la America Express

Dacă nu ai aflat încă cine este Diana Bulimar, îți spunem noi în continuare. Gimnasta s-a născut în anul 1985, la Timișoara. Diana a ales gimnastica încă din copilărie, iar de atunci a participat la mai multe competiții. Concurenta de la America Express are 1,55 m înălțime și o greutate de 44 de kilograme.

Marea gimnastă Nadia Comăneci a fost un model pentru Diana, iar după ani de antrenamente, tânăra a ajuns campioană europeană și medaliată la Jocurile Olimpice. Din nefericire, după o serie de accidentări, gimnasta a decis în 2016 să se retragă din activitatea competițională. Cu toate acestea, Diana Bulimar a rămas în acest domeniu, așa că vreme de 6 ani a fost antrenoare pentru copii.

După această perioadă, Diana s-a retras de tot din sport și s-a îndreptat către social media. În prezent, fosta gimnastă are foarte mulți urmăritori pe rețelele sociale. În urmă cu câțiva ani, Diana Bulimar a participat la Exatlon, iar acum face echipă cu Larisa Iordache la America Express.

Ce studii are Diana Bulimar. În 2019 a lansat o carte biografică

În 2014, Diana Bulimar a absolvit Colegiul National Sportiv „Cetate Deva”, iar apoi a urmat cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport. În 2017, sportiva a obținut și licența.

Fiind pasionată de scris și literatură, Diana a lansat în 2019 cartea biografică „Povestea lui Didi”. În volumul său, fosta gimnastă vorbește despre evenimentele nefericite din viața sa, dar și despre accidentările pe care le-a suferit.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...