Cine preia conducerea TVR după demiterea Doinei Gradea. Ludovic Orban a făcut propunerea

Ana Anitoiu 10.05.2021, 17:09
Cine preia conducerea TVR după demiterea Doinei Gradea. Ludovic Orban a făcut propunerea

Doina Gradea va fi demisă marți de la conducerea TVR. Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat ce persoană va fi susținută pentru preluarea interimatului la Televiziunea Română.

Cine va conduce TVR după demiterea Doinei Gradea

Pentru preluarea interimatului la TVR după demiterea Doinei Gradea, ce va avea loc marți, este susținută Ramona Săseanu, jurnalistă care în prezent lucrează la TVR Craiova. Vicepreședintele PNL Florin Roman, vicepreşedinte al PNL a întrebat cărei organizații îi aparține propunerea, dar Ludovic Orban nu i-a răspuns.

Conform descrierii de pe site-ul TVR, Ramona Săseanu a absolvit Facultatea de Drept şi Administraţie Publică şi Facultatea de Stiinţe Economice din cadrul Universităţii din Craiova. În plus, este masterand al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. Lucrează în mass media din anul 1995, iar la TVR din anul 2001. Votul pentru ca ea să preia interimatul va fi dat în ședința de marți, conform unor surse din PNL citate de Adevărul.

Cine preia conducerea TVR dupa demiterea Doinei Gradea. Ludovic Orban a anuntat
Doina Gradea

Doina Gradea, salariu mai mare decât al lui Klaus Iohannis

Unii dintre membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune au cerut de multe ori retragerea Doinei Gradea din funcţia de preşedinte-director general al TVR. Însă, ea a refuzat să facă un pas înapoi, în contextul în care ea avea susținerea altor membri.

De altfel, ca șefă la TVR, Doina Gradea era un bugetar de lux. Ea primea în fiecare lună un salariu de 28.500 de lei brut. La acesta se adăuga un spor de vechime de 25%. Prin urmare, suma totală ce intra în conturile ei era cu aproape 1.000 de euro mai mare decât salariul președintelui României.

Cum a răspuns Doina Gradea cererilor de a se retrage de la conducerea TVR

În ciuda vocilor care i-au cerut să se retragă de la conducerea TVR, anul trecut, Doina Gradea a refuzat să demisioneze, susţinând că doar Parlamentul poate să o demită. Preşedintele Mediasind TVR, Sorin Torică, a susţinut poziţia reprezentantului salariaţilor, Karen Sebesi, şi a acuzat-o că a făcut de râs instituţia inclusiv la nivel internaţional, cu ”repetate abuzuri şi încălcări ale legii”.

“Incompetenţa dumneavoastră ne afectează direct pe noi toţi. Am avut perioade mult mai grele financiar şi totuşi am păstrat marile evenimente la TVR, iar acum, când avem bani, pierdem pe bandă rulantă şi drepturi de difuzare, şi evenimente, şi credibilitate. Pentru că doar dumneavoastră aveţi decizie editorială, ar trebui să vă asumaţi căderea dramatică a audienţelor determinată de experimentele fără număr pe care le faceţi în grila de programe şi să plecaţi”, a spus anul trecut și Monica Ghiurco, jurnalist senior TVR şi membru în Consiliul de Administraţie al SRTv.

Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...