Schimbări la TVR după scandalul de la Revelion. Decizia luată de Doinea Gradea

Stan Filon 05.01.2021, 08:20
Schimbări la TVR după scandalul de la Revelion. Decizia luată de Doinea Gradea

Scandalul Revelionului de la TVR s-a lăsat cu schimbări la Televiziunea Publică! Emisiunea prezentată de Mugur Mihăescu a scandalizat multă lume, mai ales din CNA. Astfel, fosta șefă de cabinet a PDG-ului Doina Gradea, Adela Ştirbescu, a fost numită șefă la TVR Internațional, dar au avut loc mai multe mutări.

Schimbări la TVR după scandalul emisiunii de la Revelion

Televiziunea Publică este plină de directori interimari. Aceasta a fost arătată cu degetul pentru programul de Revelion. TVR ar fi plătit 140 de mii de euro pe emisiunea prezentată de Mugur Mihăiescu și colegul său, Radu Pietreanu. De fapt, emisiunea a fost realizată de cei doi, care l-au avut ca invitat pe Dan Bittman și pe cunoscutul umorist din mediul online George Tănase. Glumele fără perdea care au invitat la renunțarea la masca de protecție și la măsurile anti-coronavirus luate de Guvern l-au făcut pe Iulian Bulai, șeful comisiei mass-media din Parlament, să spună despre emisiune că a fost ”un show de prost gust”.

Așadar, în urma scandalului, conducerea TVR a schimbat din funcții mai mulți directori interimari, cu alți directori interimari. Fosta șefă de cabinet a PDG-ului Doina Gradea, Adela Ştirbescu, a fost numită șefă la TVR Internațional. Noua șefă de cabinet a Doinei Gradea va fi Luiza Fulea, soția lui Adrian Fulea, care lucrează în TVR la Compartimentul Informații Clasificate.

Schimbari la TVR dupa scandalul emisiunii de la Revelion
Schimbari la TVR dupa scandalul emisiunii de la Revelion

Interimari schimbați din funcții cu alți interimari

Rădulescu, șefă a știrilor în ultimii doi ani, va rămâne, în continuare, producător la știri. Locul său va fi luat de Ioana Popescu (care a mai ocupat acest rol și în trecut).

”Am acceptat funcția de șefă la știri, pe care am mai avut-o între 2007 și 2010, pentru că era Alexandru Sassu, cu care am colaborat foarte bine în trecut și care avea un plan de redresare foarte bine pus la punct. Era logic, cumva, să nu mai continui nici eu ca șefă a știrilor. Eu eram interimar, iar contractul se reînnoia periodic”, a spus Mădălina Rădulescu pentru paginademedia.ro. În plus, aceasta a spus că va fi în concediu timp de două luni.

Noua șefă de cabinet a Doinei Gradea va fi Luiza Fulea, soția lui Adrian Fulea, cel care a fost jurnalist TVR până în anul 2006, după care a avut, timp de 15 ani, poziția de purtător de cuvânt la Serviciul de Telecomunicații Speciale – STS. A revenit la TVR, la Compartimentul Informații Clasificate. Acest departament se ocupă cu gestionarea și protecția documentelor/informațiilor secrete de serviciu sau secrete de stat ale Televiziunii publice.

În plus, a fost schimbat și producătorul general Cristian Văileanu, cu Irina Negraru. Vaileanu va fi acum șef la direcția studiourilor centrale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI