Cine mai înțelege vremea din România? Avertizarea făcută la TV pentru finalul săptămânii

Stan Filon 02.04.2022, 15:07
Cine mai înțelege vremea din România? Avertizarea făcută la TV pentru finalul săptămânii

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo specială pentru Capitală. Astfel, am aflat că vremea se va schimba brusc pe tot parcursul acestui weekend. Aceste schimbări vor fi foarte vizibile și în Capitală, unde temperaturile vor scădea destul de mult, după câteva zile pline cu soare. În plus, meteorologii spun că trebuie să ne așteptăm la averse de ploaie și descărcări electrice.

Prognoza meteo specială pentru Capitală

Vremea schimbă din nou foaia! După câteva zile de primăvară autentică, meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea brusc. Oamenii vor trece de la 22 de grade Celsius, la ploi și fulgere. Schimbarea va avea loc chiar de sâmbătă seară și vremea rea va ține până luni. De asemenea, vor fi perioade cu averse și descărcări electrice.

Prognoza specială pentru București emisă de ANM arată că în diminețile de sâmbătă și duminică vremea va fi ușor instabilă, înnorările se vor accentua temporar în special spre seară și la începutul nopții când vor începe ploile. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare pe timpul zilei, când la rafală va sufla chiar și cu 55 de kilometri pe oră. Temperaturile maxime vor fi de 21-22 e grade Celsius, pe când minimele nu vor depăși 6-7 grade Celsius.

Prognoza meteo speciala pentru Capitala
Prognoza meteo speciala pentru Capitala

Temperaturile scad brusc

Răcirea vremii va continua în intervalul de duminică între orele 09:00 – 15:00, astfel valorile termice se vor situa în jurul celor normale, însă cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat cu intensificări pe parcursul zilei cu viteze de peste 55-56 de km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade Celsius, iar noaptea aceasta nu va mai depăși 3 grade Celsius. Florin Busuioc a adus prognoza meteo și pentru restul țării.

„La munte ninge, la câmpie va fi lapoviță chiar începând de mâine. Poimâine o să fie rău de tot, dar de mâine se răcește. Scad foarte mult temperaturile din cauza valului rece de la ruși. Nu va sta foarte mult vremea asta, dar o să vină zile și nopți reci. Mai stați puțin cu cauciucurile și cu mușcatele pe balcon că nu e cazul deocamdată. Azi e cea mai călduroasă zi din această primăvară. De mâine se răcește binișor în vest, est și centru. Ploaia începe în București din seara asta, ploi zgomotoase cu descărcări electrice și vijelie’’, a detaliat Florin Busuioc în emisiunea ,,La Măruță”.

Cei care se vor bucura de ploile care vor cădea zilele acestea sunt agricultorii, care deja au început să-și calculeze pierderile cauzate de secetă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...