Revin ninsorile în România. Temperaturile scad brusc, se întoarce iarna

Stan Filon 31.03.2022, 11:54
Revin ninsorile în România. Temperaturile scad brusc, se întoarce iarna

Vești proaste pentru cei care credeau că am scăpat de vremea rece și de ninsori! Ei bine, meteorologii au anunțat recent că ninsorile revin în România, după ce un val de aer rece se îndreaptă către vestul și centrul Europei. Cu toate că părea că primăvara s-a instalat deja în România, iar multe administrații au decis să oprească căldura distribuită în apartamente, iată că iarna nu se dă dusă.

Revin ninsorile în România

Administrația Națională de Meteorologie tocmai ce a emis o informare meteo de ploi abundente, intensificări ale vântului şi ninsori la munte, iar vizate sunt nu mai puțin de 20 de județe. Este cod galben de ploi și vânt puternic, care va sufla la rafală chiar și cu 75 km/oră.

Avertizarea cod galben intră în vigoare de joi, de la ora 12.00 și este valabilă până sâmbătă, ora 21.00. Va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…40 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, joi (31 martie) în vestul și sud-estul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80 km/h.

Revin ninsorile in Romania
Revin ninsorile in Romania

Ploi și vânt puternic

Meteorologii spun că vineri, 1 aprilie, vremea va deveni instabilă, vor avea loc descărcări electrice, iar în regiunile sudice este posibil să apară chiar și vijelii. De sâmbătă, 2 aprilie, vremea se va răci treptat. Din dimineața zilei de duminică, 3 aprilie, în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge.

Meteorologii au emis o altă avertizare cod galben de vreme rea valabilă astăzi, între orele ANM a emis și o alertă Cod galben pentru intervalul joi ora 18.00 – sâmbătă ora 21.00.

În jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, precum și în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50…70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. Local în Banat și Maramureș cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp. Vântul va avea intensificări în Dobrogea și în estul Munteniei, cu rafale de 55…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h. Alerta ANM vizează județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și Brăila.

Iarna nu revine doar în România. Un val de frig şi de ninsori revine peste vestul şi centrul Europei, avertizează meteorologii. A fost emis cod galben de ninsori în Marea Britanie, Belgia, Olanda, Luxembourg, Germania și Polonia. În Germania chiar a nins în această dimineață.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...