Cine îi despăgubește pe șoferii din Baia Mare care au alimentat cu motorină în loc de benzină. Anunțul de la ANPC

Andra Daoud 15.09.2022, 13:47
Cine îi despăgubește pe șoferii din Baia Mare care au alimentat cu motorină în loc de benzină. Anunțul de la ANPC

Șoferii din Baia Mare care miercuri au alimentat cu motorină în loc de benzină vor fi despăgubiți. Întrucât situația s-a produs din vina benzinăriei, clienții își vor primi banii înapoi pentru combustibilul cumpărat pe parcursul zilei. Anunțul a fost făcut de către ANPC, care le-a explicat clienților păgubiți ce au de făcut pentru a-și primi banii înapoi.

Șoferii din Baia Mare care au alimentat cu combustibilul greșit vor fi despăgubiți

Miercuri, la o stație peco din lanțul Petrom, aflată în Baia Mare, la pompe a curs motorină în loc de benzină. Eroarea a pornit de la faptul că, cel mai probabil, rezervoarele subterane au fost încurcate în momentul în care au fost alimentate din cisternă. Situația a fost semnalată pe rețelele sociale, iar ulterior un angajat al benzinăriei a confirmat că a fost vorba despre o eroare. În cele peste 24 de ore cât combustibilii au fost inversați la pompe, au alimentat și câteva mașini de poliție din localitate.

„Cei care ați alimentat ieri benzină la Petrom pe bld. Republicii din Baia Mare, și aveți probleme cu mașina, să știți că ați alimentat motorină. Din cauza unor probleme, rămase un mister încă pentru reprezentanții Petrom, pe pompele de benzină, am alimentat motorină. Acuma iar au treabă mecanicii!!” a transmis atunci un șofer păgubit.

Situația a ajuns și în atenția inspectorilor ANPC, care au deschis o anchetă. Stația peco s-a închis momentan, însă șoferii păgubiți pot merge la Petrom pentru a-și recupera banii pentru combustibilul greșit. Directorul ANPC Maramureș, Dacian Manoliu, le-a transmis clienților ce au de făcut pentru a-și recupera banii și i-a încurajat să depună plângere sau să ceară despăgubiri pentru eventualele reparații de care vor avea nevoie mașinile, în urma erorii, în baza facturii sau a bonului fiscal.

Cine ii despagubeste pe soferii din Baia Mare care au alimentat cu motorina in loc de benzina. Anuntul de la ANPC
Eroarea s-a produs la o benzinarie din lantul Petrom din Baia Mare

Zeci de șoferi au ajuns cu mașinile în service

Zeci de proprietari de mașini care au alimentat miercuri la stația peco din Baia Mare au ajuns cu mașinile în service, după ce li s-a oprit motorul în trafic. Deși știau că au alimentat cu benzină, mecanicii au constatat că în rezervoarele mașinilor era motorină.

Benzinăria unde s-a produs încurcătura este amplasată pe un bulevard aglomerat din Baia Mare, unde alimentează zilnic zeci de mașini. Situația a durat mai bine de 24 de ore, timp în care zeci de șoferi au alimentat, fără să știe cu motorină în loc de benzină. În paralel cu ancheta declanșată de ANPC, și OMV Petrom, compania care deține stația peco, a început o investigație pentru a afla cum s-a produs încurcătura.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe