Cine ia cea mai mare pensie cu o contribuţie minimă la buget în România. Casa Naţională de Pensii a făcut anunţul

Stan Filon 21.03.2022, 17:05
Cine ia cea mai mare pensie cu o contribuţie minimă la buget în România. Casa Naţională de Pensii a făcut anunţul

Clasa politică actuală nu a reușit să pună stop pensiilor speciale, ci din contră, numărul pensionarilor cu venituri mult mai mari decât cele ale pensionarilor de rând crește de la lună, la lună! Casa Națională de Pensii a anunțat acum cu cât a crescut numărul românilor care au luat pensie de serviciu în ultima lună, față de luna precedentă, iar cei mai mulți par a veni din rândurile personalului din magistratură.

Cine ia cea mai mare pensie din România

Așadar, Casa Națională de Pensii ne anunță că numărul românilor care au luat pensii speciale în ultima lună a crescut din nou! Peste 9.700 de români au beneficiat de pensie de serviciu, fără să fie incluși în această statistică și foștii angajați din ministerele Apărării, de Interne sau SRI, care sunt de peste 100.000, sau din magistratură – foști judecători și foști procurori.

În luna februarie 2022, numărul de beneficiari de pensii de serviciu era de 9.718 persoane, cu 38 mai mulţi comparativ cu luna anterioară, cei mai mulţi, respectiv 4.514, fiind beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), potrivit agerpres.ro.

Cine ia cea mai mare pensie din Romania
Cine ia cea mai mare pensie din Romania

Numărul pensionarilor „speciali” crește de la lună, la lună

Tot din rândul magistraților vine și pensia record a lunii februarie! Mai exact, un pensionar din România a câștigat în luna februarie suma de 20.261 de lei, din care 18.878 lei cota suportată din bugetul de stat, iar 4.100 de lei din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Potrivit CNPP, de Legea nr. 216/2015 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic şi consular al României au beneficiat în luna ianuarie un număr de 784 persoane, iar pensia medie s-a situat undeva la 5.774 de lei, din care 2.835 de lei suportaţi de la bugetul de stat.
Foștii parlamentari câștigă și ei sume frumoase, în fiecare lună. Mai exact, numărul acestora era de 746 de persoane, pensia medie ridicându-se la 4.907 de lei (2.557 de lei de la bugetul de stat).
Pensionarii din aeronautica civilă nu sunt nici ei de neglijat, mai ales că 1.393 de persoane încasează în fiecare lună o pensie de serviciu de aproximativ 11.381 de lei, din care 7.558 lei suportaţi din bugetul de stat, conform Casei Naţionale de Pensii Publice.
Pensiile de serviciu de la Curtea de Conturi ajung undeva la 8.453 de lei, din care 3.402 de lei cota suportată din bugetul de stat, iar numărul pensionarilor care provin din acest domeniu este de 572 de persoane.
Pensiile de serviciu ale personalului din magistratură ajung și ele undeva la 4.945 de lei, din care 2.548 de lei suportaţi din bugetul de stat, iar numărul acestor pensionari este de 1.709 persoane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...