Cine i-a luat apărarea lui Ianis Hagi după evoluțiile slabe de la echipa națională. „Lăsați-l în pace!”

Marian Cărăvan 19.11.2020, 16:23
Cine i-a luat apărarea lui Ianis Hagi după evoluțiile slabe de la echipa națională. „Lăsați-l în pace!”

Ianis Hagi nu a avut evoluții convingătoare, luna trecută, la naționala de seniori. Trimis de Mirel Rădoi la naționala U21 pentru meciul cu Danemarca, Hagi jr. nu s-a remarcat deloc nici aici. Evoluția lui a fost criticată, dar Ianis și-a găsit și un apărător.

Lui Ianis Hagi i s-a luat apărarea după evoluțiile modeste de la națională

Criticat după evoluțiile modeste de la echipa națională, Ianis Hagi are parte și de aprecieri. Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, îi ia apărarea lui Ianis și îi pune la zid pe cotestatari.

Fostul șef al LPF susține că Ianis Hagi este un jucător cu certe calități. Îi lipsește însă forța în picioare, lucru care îl dezavantajează în duelurile unu la unu. Dumitru Dragomir se ia de contestatarii lui Ianis Hagi.

„Nu-l mai criticați pe Hagi! În loc să facă altceva, el să facă forță în picioare. N-are forță în picioare! Lovește bine mingea cu ambele picioare, pasează bine, dar e zero în lupta cu adversarul pentru că n-are forță în picioare.

Are segmentele mari, dar n-are forță jos, cum era taică-său. Are bazinul jos și segmente lungi. Trebuie să muncească mult aici, dar lăsați-l în pace, că va fi vioara întâi la echipa națională. E singurul care mai driblează”, a declarat Dumitru Dragomir, pentru GSP.

Ianis Hagi a revenit la nationala de tineret
Ianis Hagi a revenit la nationala de tineret

Mesajul transmis de Ianis Hagi după calificarea „tricolorilor mici” la Europeanul din 2021

Ianis Hagi a purtat banderola de căpitan, la meciul decisiv susținut de România U21 în compania selecționatei similare a Danemarcei. A fost 1-1 în meciul de la Ploiești, scor suficient pentru ca România să prindă biletele pentru turneul final din Ungaria și Slovenia.

A doua zi după meci, Ianis Hagi a transmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare. Acesta a precizat ce înseamnă pentru el numărul 10 și banderola de căpitan.

„După EURO 2019, scriam aici că acea performanță ne face să visăm la mai mult și că turneul final din Italia a fost doar episodul 1…

Ne-am ținut de promisiune și am ajuns la episodul 2, la fel de motivați și de onorați să jucăm pentru România la un Campionat European.

Numărul 10 și banderola de căpitan înseamna enorm pentru mine: responsabilitate și mândrie. Vreau să ne bucurăm împreună și vara viitoare. Hai, România!”, a scris Ianis Hagi, pe Instagram.

Echipele calificate la turneul final: Ungaria, Slovenia, Rusia, Elveția, Olanda, Danemarca, Spania, Anglia, Franța, Italia, Portugalia, Cehia, Germania, Croația, România, Islanda (Meciul contra Armeniei a fost anulat. În cazul probabil al unei victorii la masa verde, islandezii se califică de pe unul dintre cele mai bune locuri secunde).

Urmăriți Impact.ro și pe