Cine este soțul Violetei Alexandru. Ce avere deține împreună cu Ministrul Muncii

Elena Avramescu 22.08.2020, 20:05
Cine este soțul Violetei Alexandru. Ce avere deține împreună cu Ministrul Muncii

Dacă despre munca ei se știu toate amănuntele, cu privire la viața personală ministrul Muncii nu se cunosc multe detalii, fiindcă ține la intimitatea ei. Iar în legătură cu averea strânsă până acum, Violeta Alexandru a menţionat în declaraţia de avere că deţine un apartament în coproprietate cu soţul său, un autoturism vechi din 2007 precum şi un teren moştenit.

Cine este soțul Violetei Alexandru

În 2015, Violeta Alexandru a fost ministru delegat pentru Consultare Publică și Dialog Social în Guvernul Cioloș, însă era mai cunoscută pentru activitatea ei din cadrul organizațiilor nonguvernamentale. Astfel că în anul 2001 a fondat Institutul pentru Politici Publice (IPP).

În acea perioadă, soțul său, Doru Alexandru lucra la Baza 90 Transport Aerian Otopeni, având un salariu anual de aproximativ 25.000 de lei pe an, adică de 2.000 de lei pe lună. După ce Violeta Alexandru a progresat în carieră, la fel s-a întâmplat și în cazul soțului său.

Cine este soțul Violetei Alexandru
Cine este soțul Violetei Alexandru și ce avere au împreună

Ce avere dețin Violeta Alexandru și soțul său

În prezent, Doru Alexandru este angajatul Ministerului Apărării Naționale, UM01835 din București, având un salariu cel puțin dublu față de trecut, mai precis de 57.500 lei net pe an, adică de 4.791 lei pe lună. Declaraţia de avere a Violetei Alexandru ne arată că ministrul Muncii deţine un teren agricol de 0,8 hectare, pe care l-a moştenit în anul 2007 și deţine în coproprietate cu soţul său un apartament dobândit prin credit în anul 2015, având o suprafață de 62 mp.

Violeta Alexandru are o singură mașină, un Honda Accord din 2007, mașină pe care a achiziționat-o. Pe lângă toate acestea, are și o datorie de 55.000 de euro, sub forma unui credit contractat în anul 2015, fiind scadent în anul 2045.

Veniturile încasate de Violeta Alexandru în ultimul an fiscal sunt în valoare de 118.662 lei, fiind vorba despre salariul de la Asociaţia Institutul Pentru Politici Publice. Pe de altă parte, Doru Alexandru, soţul Violetei Alexandru, a încasat un salariu de 55.314 lei de la Ministerul Apărării Naţionale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...