Câți militari sunt prezenți pe stradă în România. Anunțul făcut de Ministerul Apărării

Luiza Moldovan 01.04.2020, 07:18
Câți militari sunt prezenți pe stradă în România. Anunțul făcut de Ministerul Apărării

Câți militari sunt prezenți pe stradă în România. Potrivit anunțului făcut de Ministerul Apărării, peste o mie de soldați au fost scoși pe străzi pentru a supraveghea circulația și a asigura fluidizarea traficului.

Câți militari sunt prezenți pe stradă în România. Anunțul făcut de Ministerul Apărării

Peste 1.500 de militari au acționat în toată țara la începutul acestei săptămâni. Potrivit informațiilor remise de Ministerul Apărării, 1.549 de militari și 517 mijloace tehnice au acționat în București și în țară, în 324 de misiuni de întărire a prezenței și de fluidizare a traficului la granițele: Albița (Suceava), Siret (Suceava), Sculeni (Iași), Vama Veche și Ostrov (Constanța), Bechet (Dolj), Porțile de Fier (Mehedinți), Stamora Moravița, Jimbolia și Cenad (Timiș), Nădlac 1, Nădlac 2, etc…

Alte misiuni au avut ca obiectiv patrularea și sprijinirea forțelor MAI în activitățile de ordine publică din țară și din Capitală, transportul echipamentelor medicale și alte materiale, instalarea corturilor pentru triaj epidemiologic, însoțirea convoaielor de transport persoane.

MAI și-a scos oamenii pe teren foto: Inquam photos/ Octav Ganea
MAI și-a scos oamenii pe teren foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Câte teste a prelucrat Institutul „Cantacuzino”

Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate 443 de teste pentru depistarea infectării cu virusul pandemic. Se află încă în stadiul de amenajare Spitalul Modular de Izolare și Tratament, care va funcționa ca o extindere a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Militar de Urgență „Constanța”.

Mijloace tehnice aflate în posesia MAI și folosite pentru gestionarea crizei

Ministerul Apărării Naționale a sprijinit autoritățile centrale și locale încă de la începutul aplicării măsurilor restrictive, în decursul a 1.109 misiuni, la care au luat parte 6.823 de militari și 2.134 de mijloace tehnice. La Institutul „Cantacuzino” au fost prelucrate 5.489 de teste.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/ 1999, cu modificările și completările ulterioare), MAI îi revine rolul de sprijin și de coordonare națională a tuturor acțiunilor de implementare a măsurilor stabilite prin ordonanțele militare și gestionarea situației de urgență.

Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN, în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Urmăriți Impact.ro și pe