EXCLUSIV

Cine este Sebastian Dobrincu. A făcut singur milioane de euro, însă nu banii au fost un scop „Eticheta asta m-a bântuit mult timp” EXCLUSIV

Denisa Macovei 16.02.2022, 17:52
Cine este Sebastian Dobrincu. A făcut singur milioane de euro, însă nu banii au fost un scop „Eticheta asta m-a bântuit mult timp” EXCLUSIV

Revista Forbes l-a plasat pe Sebastian Dobrincu în lista celor mai bogați 30 de europeni sub 30 de ani, fiind la momentul respectiv cea mai tânără prezență din clasament. Avea doar 20 de ani și o avere de peste 2 milioane de euro. Cu toate că banii i-a făcut în Silicon Valley, tânărul a preferat să revină în România, țara lui natală, pentru a le da încredere și altori tineri de vârsta lui, dar și pentru a-i ajuta să-și îndeplinească visele. Nu se fălește niciodată cu starea lui financiară, asta și pentru că românii au perceput greșit faptul că are bani și s-au grăbit să-i pună tot felul de „etichete”.

S-a aflat cine este Sebastian Dobrincu. Este milionar de la 20 de ani

În timp ce alte state își apreciază și încurajează mai ales tinerii pe care îi văd că doresc să schimbe lucruri, să aibă realizări pe forțe proprii, societatea noastră îi critică și pune tot felul de etichete. S-a întâmplat și în cazul lui Sebastian Dobrincu.

După apariția articolului din Forbes, imediat a apărut eticheta de „milionarul din Silicon Valley”, fără ca cei care îl apelau astfel fără să știe ce înseamnă exact Silicon Valley. Partea sudică a orașului San Francisco este denumită așa datorită concentrației mare de producători și dezvoltatori de cipuri și a devenit o metaforă a concentrării afacerilor de înaltă tehnologie.

Sebastian Dobrincu vrea sa investeasca in oameni la Imperiul Leilor
Sebastian Dobrincu vrea sa investeasca in oameni la Imperiul Leilor

Ce l-a bântuit pe Sebastian Dobrincu

„Eticheta asta m-a bântuit mult timp în adolescența mea. Nu știam atunci că trăim într-o societate foarte perversă în care oamenii cu bani sunt huliți-chiar dacă și-au câștigat singuri banii, din muncă cinstită- așa că nu înțelegeam de ce auzeam atâtea răutăți la adresa mea, în special online. M-am călit între timp și am înțeles că astfel de comentarii vin, în principal, din invidie și că multor oameni le este greu să accepte că un compatriot mai tânăr a reușit pe propriile picioare să clădească ceva. Fix asta este mentalitatea pe care vreau să o schimb prin propriul meu exemplu și împotriva căreia eu lupt”, ne-a povestit Sebastian Dobrincu.

Deși a făcut bani la o vârstă fragedă, bani la care mulți nici nu visează, tânărul a reușit să se mențină cu picioarele pe Pământ și să nu se lase dus de val. „Am momente când poate visez prea mult, defect profesional, cred, dar am norocul de a fi trezit la realitate destul de rapid de iubită, prieteni și familie”.

Primii bani i-a făcut la 11 ani

Încurajat de părinți, Sebastian și-a descoperit pasiunea pentru IT în primii ani de viață, iar la 11 ani deja avea proprii bani de buzunar. La 16 ani și-a luat inima în dinți, a plecat de acasă în Statele Unite ale Americii pentru a se perfecționa, dar și pentru a-și îndeplini marele vis.

„Mi-am descoperit pasiunea pentru tehnologie foarte devreme, pe la 7 ani. Primii bani i-am câștigat în jur de 11 ani din programare. Am învățat singur limbaje de cod cu ajutorul cărora cream soluții softwear pentru diverși clienți pe care îi găseam pe internet. Am reinvestit toate câștigurile mele de la acel timp în primul meu smartphone, fiindcă voiam să învăț să programez aplicații de mobil”, ne-a mai declarat investitorul de la Imperiul Leilor, completând că niciodată nu s-a gândit la bani atunci când a pornit pe drumul acesta, ci la dorința de a face lucruri care să conteze cu adevărat.

Sebastian Dobrincu nu a urmărit să fie bogat

„Nu mi-am dorit vreodată să devin bogat, ca țel în viață. Suntem răsplătiți pe măsura valoriii pe care o creăm prin munca noastră. În mod ironic, am învățat că cei care aleargă doar după bani, de obicei sunt cei care nu ajung niciodată la ei. Pentru mine e mult mai important să fac cu drag tot ceea ce fac zilnic”.

Vrea să ajute alți tineri capabili

Revenirea lui în România se datorează în mare parte și dorinței de a ajuta și alți tineri, la fel de capabili și talentați ca el, dar care nu au încredere în propriile forțe sau nu au parte de susținere.

„România are tineri mult mai deștepți și mai talentați decât mine. Astfel de tineri îmi scriu zilnic pentru sfaturi sau ajutor și pe cât de mult mă onorează, pe atât de tare mă supără că majoritatea își pierd speranța și dorința de a reuși, din varii motive: nu știu unde să caute îndrumare, exemplele de reușită sunt puține și astfel, decizia de a căuta confortul devine una tot mai justificată. Prezența mea la este încă un pas de a-i încuraja să pornească la drum și să vadă că se pot construi lucruri frumoase și în România”, ne-a mai spus Sebastian.

De ce a venit la Imperiul leilor

Astfel că, prezența lui la „Imperiul Leilor” se datorează tocmai acestei idei, de a ajuta. Nu caută să investească doar în domeniul în care excelează, ci este deschis provocărilor.

„Investesc în oameni, nu într-un domeniu specific. Evident că tehnologia este domeniul pe care îl cunosc cel mai bine și în care pot avea o contribuție mult mai concretă. Misiunea mea este însă să promovez antreprenoriatul, iar așa cum veți vedea, o mare parte din investițiile mele sunt în domenii paralele cu cel în care activez zi de zi”, ne-a mai spus tânărul.

S-a acomodat imediat cu show-ul de televiziune

Deși cel mai mic dintre investitori, dar și cel mai nou, Sebastian Dobrincu măturisește că s-a bucurat enorm de oferta de a lua parte la acest format, cu atât mai mult cu cât și el mai are multe de învățat, iar prezența alături de Cristina Bâtlan, Dragoș Petrescu, Dan Șucu și Dr. Wargha Enayati i-a adus o sumedenie de beneficii.

„Am fost foarte încântat că îmi pot desfășura activitatea de investitor și în cadrul unui format organizat și televizat care să inspire viitoarele generații de antreprenori. Pe ceilalți i-am cunoscut cu ocazia show-ului și am fost plăcut surprins de cât de bine ne înțelegem și ce prietenie puternică am legat între noi. Îi respect și îi iubesc pe toți în egală măsură și personal am învățat multe de la fiecare dintre ei”, ne-a mai spus Dobrincu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Denisa Macovei
Am absolvit cursurile Facultății de Jurnalism de la Universitatea Ovidius, Constanța. Am debutat în presa scrisă la Constanța, în 2007, la publicația „Jurnal de Constanța”, apoi la...