Cine este Ovidiu Buta de la America Express. Vârstă, studii, familie, carieră

Cazacu Alexandru 20.01.2023, 12:49
Cine este Ovidiu Buta de la America Express. Vârstă, studii, familie, carieră

După o lungă perioadă de așteptare, telespectatorii din România pot viziona unul dintre cele mai inedite reality show-uri. America Express a început pe 15 ianuarie, la Antena 1. Printre concurenții din acest sezon al emisiunii se numără și stilistul Ovidiu Buta. Află în continuare, cine este Ovidiu Buta, unul dintre concurenții care au acceptat provocarea America Express.

Cine este Ovidiu Buta de la America Express

Primul episod din mult așteptatul reality show, America Express, a fost difuzat duminică, 15 ianuarie, la Antena 1. Printre echipele care s-au aventurat pe Drumul Aurului se numără și cea formată din Ovidiu Buta și Joaquin Bonilla. Acesta din urmă este mexican la origine, iar acesta ar putea fi un avantaj în competiție, mai ales că traseul de peste 7.000 de kilometri începe în Mexic, țara sa natală.

Acum că am stabilit toate aceste aspecte, haideți să aflăm împreună cine este Ovidiu Buta. În vârstă de 35 de ani, stilistul român are Are 1,80 metri înălțime și 78 de kilograme. Potrivit informațiilor din mediul online, Ovidiu a studiat la Facultatea de Teatru și Film, secția Comunicare Audio-Vizuală.

Cu toate acestea, el are acum o carieră impresionantă ca stilist. Printre celebritățile internaționale cu care a colaborat se numără Kanye West, Alessandra Ambrosio, Isabeli Fontana, Tony Ward, Sebastian Stan, Lydia Hearst, Jane Seymour și David Gandy.

Cariera lui Ovidiu Buta, coechipierul lui Joaquin Bonilla la America Express

De asemenea, stilistul român a semnat proiecte de modă în Chicago și Beijing. Totodată, editorialele semnate de Ovidiu Buta au apărut în publicații celebre, cum ar fi: Vogue, Vogue Portugal, Numero, L’Officiel Russia și Germania, GQ Italy, GQ Brasil, GQ Mexico, GQ France, GQ România, Elle, Elle Deco, Cosmopolitan, Beau Monde, Harper’s Bazaar Mexico sau HB România.

De-a lungul anilor, meseria de stilist la purtat prin mai multe țări din lume. Ovidiu are un ritual mai puțin obișnuit pe care îl face în fiecare țară străină în care ajunge. Mai exact, stilistul român se tunde. După cum spune chiar el, cea mai reușită tunsoare pe care a avut-o a fost făcută în Japonia.

Află și Cine este Joaquin Bonilla de la America Express!

Ovidiu Buta, despre întâlnirea cu Doina Levintza

În caz că nu știați deja acest lucru, Ovidiu Buta este autorul și co-autorul a două cărți dedicate modei. Prima dintre acestea a apărut în 2006 și este intitulată „Victima Modei”, iar cealaltă, „Bărbatul și moda”, a fost publicată în anul 2009.

În cadrul unui interviu, stilistul a vorbit despre momentul în care a cunoscut-o pe celebra creatoare de modă Doina Levintza.

„În primul an de facultate mi-am dat seama că nu pot să rămân aici. Eram extrem de nefericit şi m-am uitat aşa in jur şi… A fost ziua în care am întâlnit-o pe Doina Levintza. Ea avea un magazin superb în spatele Ateneului Roman.

Țin minte că m-am dus și am bătut în geam și i-am zis: „Bună ziua! Vreau să lucrez cu dumneavoastră!” Și ea mi-a zis: „Bine! Vino de mâine!” M-am mutat la ea și am renunțat la facultate. Așa am început să fac meserie alături de un om care știa meserie.” a povestit Ovidiu Buta în podcastul lui Speak.

În prezent, Ovidiu este gazda emisiunii „Poliţia Modei”, alături de Iulia Albu. De asemenea, stilistul este director de modă la GQ România.

Cine este Ovidiu Buta, unul dintre concurenții de la America Express
Cine este Ovidiu Buta, unul dintre concurenții de la America Express

Ce spune Ovidiu Buta despre experiența trăită la America Express

După cum am menționat și în rândurile anterioare, Ovidiu Buta participă la America Express alături de Joaquin Bonilla. Cei doi au acceptat provocarea și au pornit împreună pe Drumul Aurului, însă nu se așteptau ca reality show-ul să fie atât de dur, după cum susține stilistul.

„Când te uiți la TV, America Express nu pare un show făcut între două hoteluri. Dar nici nu credeam că va fi între două camionete sau două case care stau să cadă pe noi! Am învățat să trăim, să dormim, să mâncăm, să ne spălăm în camionete! Din trei mașini luate la autostop, două erau camionete”, a mărturisit Ovidiu, conform a1.ro.

Ba chiar mai mult de atât, criticul de modă susține că, la America Express a descoperit lucruri pe care nu le știa despre el, făcând referire la faptul că știe să relaționeze cu străinii și să îi convingă să îl ajute.

Vezi și Cine sunt Jean Gavril și Dinu de la America Express!

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...