Cine este Oana Moșneagu din ”Adela”. ”Venirea pandemiei a retezat orice șansă”

Cine este Oana Moșneagu din ”Adela”. ”Venirea pandemiei a retezat orice șansă”

Oana Moșneagu este una dintre cele mai apreciate actrițe de teatru și film. În prezent, ea poate fi văzută în serialul „Adela”, dar a devenit cunoscută odată cu rolurile din serialul „Fructul oprit” sau filmul „Faci sau taci”. Are doar 30 de ani și mulți spun că samănă cu Antonia. Actrița a spus că se simte flatată, mai ales că artista este foarte frumoasă. Puțini știu detalii din viața acesteia. De exemplu, unul dintre el ar fi că, vedeta are un alt nume în buletin, decâr cel folosit pe scenă.

Oana Moșneagu din ”Adela” iubește teatrul și filmul

Din 14 ianuarie a acestui an, oamenii o văd pe Oana Moșneagu în serialul Adela, de la Antena 1. Recent, aceasta a dezvăluit mai multe lucruri despre ea, într-un interviu acordat în Click!.

Oana Moșneagu este modestă și spune că nu a acumulat suficientă experiență în domeniu, chiar dacă a avut mai multe proiecte TV.

„E flatant să se creadă despre mine că am o „mare” experiență, mi s-a mai spus, dar eu nu mă simt încă demnă de această „titulatură”, aceea a unei actrițe posesoare de o vastă experiență de lucru.

Într-adevăr, raportat la Mara Oprea, protagonista serialului „Adela”, care debutează pe micile ecrane cu acest rol, și care este încă la începutul facultății, am lucrat mai mult, inevitabil oarecum.

Oana Moșneagu, alături de colegii ei din „Adela”

Dar, dacă e să compar realizările mele profesionale cu cele ale protagonistului, Alecsandru Dunaev, mai ales cele legate de teatru, el este cu mult mai „jucat” decât mine.

Eu am dat admiterea la doi ani după ce el deja terminase facultatea. Vorbesc de Facultatea de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, pe care am absolvit-o în 2018 și unde am încheiat și ciclul de master în vara anului trecut (2020)”, a spus aceasta pentru sursa citată mai sus.

Cum și-a schimbat direcția profesională

Puțini știu că înainte de a deveni o actriță cunoscută, Oana Moșneagu a lucrat într-o multinațională, de unde și-a dat demisia. Astfel, actrița și-a văzut visul împlinit.

„Hotărârea de a-mi schimba direcția profesională am luat-o în 2013, când mi-am dat demisia din multinaționala în care lucram și am început să caut variante care să mă ducă spre ce îmi doream, și anume film. Iar cea mai bună variantă era facultatea de profil.

Dacă în mintea mea, actorie înseamnă film dintotdeauna, nevoia de teatru s-a născut în timpul facultății, la ciclul de Master, chiar.

Pofta vine mâncând și cinci ani în cadrul facultății am servit actorie de teatru pe pâine, așa că a venit și pofta. Și când ea era mai mare și aveam șansa de a o hrăni, venirea pandemiei a retezat orice șansă de teatru, atât pentru mine, cât pentru toți colegii mei, debutanți sau nu”, a mai adăugat aceasta.

Numele din buletin nu coincide cu cel de pe scenă

Toată lumea o cunoaște ca Oana Moșneagu, însă, puțini știu că aceasta are un alt nume în buletin. Actrița din Adela este, de fapt,  Ioana Alexandra Moșneagu. Aceasta a explicat de ce s-a ajuns în această situație.

„Da, nu multă lume știe că numele meu din buletin nu coincide cu numele meu de scenă. Asta pentru că numele meu de scenă a fost numele meu înainte că eu să ajung pe scenă sau să iau în calcul meseria de actor.

Pe scurt, mama e cea care a făcut această alegere. Am întrebat-o recent de ce mă strigă „Oana”, deși mi-a pus numele Ioana. Argumentul ei a fost simplu: „pentru că așa mi-a plăcut mie, pe nașa ta o cheamă Ioana, te-am botezat după ea, dar mie mi-a plăcut Oana mai mult”. Ioana am fost pentru unii profesori din generală și încă mai sunt uneori pentru mamaie, bunica din partea tatălui”, a încheiat Oana Moșneagu.

Urmăriți Impact.ro și pe