Cine este noul primar al New-York-ului. A fost ofițer de poliție timp de 22 de ani

Andra Daoud 03.11.2021, 15:09
Cine este noul primar al New-York-ului. A fost ofițer de poliție timp de 22 de ani

New-York-ul are un nou primar. Candidatul Partidul Democrat a câștigat alegerile și va conduce administrația locală în următoarea perioadă. Noul primar al New-York-ului a fost ofițer de poliție de carieră și activist social. Este al doilea primar de culoare din istoria orașului New-York.

Cine este noul primar ales al New-York-ului

New-yorkezii și-au ales un nou primar, iar rezultatele preliminare ale alegerilor au fost făcute publice de televiziunile americane de stiri. Cel care va conduce administrația locală în următorii patru ani se numește Eric Adams și a candidat din partea Partidului Democrat. Adams are 61 de ani și a obținut o victorie zdrobitoare în fața candidatului republican, Curtis Sliwa.

Potrivit primelor cifre date publicității de biroul electoral din New York, 70% dintre cetățenii care și-au exprimat opțiunea electorală au votat pentru Eric Adams. Democratul este de origine afro-americană și a devenit al doilea primar de culoare din istoria orașului New-York.

Fost ofițer de poliție și activist social

Adams a fost polițist timp de 22 de ani și și-a început cariera în slujba legii în anul 1980. Orașul New-York avea o reputație destul de proastă la vremea aceea. Adams s-a dedicat meseriei și a reușit, în două decenii de carieră, să ajungă la gradul de căpitan.

Cine este noul primar al New-York-ului. A fost ofițer de poliție timp de 22 de ani
Cine este noul primar al New-York-ului. A fost ofițer de poliție timp de 22 de ani

În 1995 a decis să lupte împotriva discriminării rasiale și a înființat un sindicat care și-a făcut o misiune din lupta împotriva rasismului. Ulterior a făcut și pasul către politică, iar la 61 de ani a ajuns să conducă unul dintre cele mai mari orașe din Statele Unite ale Americii.

Buget de aproape 100 de miliarde de dolari

Primăria orașului New York are cel mai mare buget municipal din S.U.A.: 98,7 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2021-2022. Mare parte din această sumă este destinată ieșirii din criza sanitară.

Eric Adams va prelua mandatul la 1 ianuarie 2022. În prezent, New-York-ul este condus tot de un primar democrat. Bill de Blasio este în funcție de opt ani și urmează să își încheie cel de-al doilea mandat la sfârșitul acestui an.

În timp ce New-York-ul și-a ales al doilea primar afro-american din istorie, orașul Boston a marcat o dublă premieră la alegerile locale. Cetățenii de acolo au ales să fie conduși de o femeie de origine asiatică, pe nume Michelle Wu, potrivit Associated Press. Wu este de profesie avocată și are 36 de ani.

Părinții ei sunt de origine taiwaneză, iar Wu a candidat tot din partea partidului democrat. Wu îi urmează în funcție la primăria Boston-ului lui Martin J. Walsh. Atât ea, cât și Eric Adams, precum și ceilalți primari aleși în orașele americane vor fi învestiți în funcții la 1 ianuarie 2022.

Urmăriți Impact.ro și pe