Cine este noul premier al Franței. A fost desemnat după demisia lui Edouard Philippe

Rădulescu Valentin 03.07.2020, 15:27
Cine este noul premier al Franței. A fost desemnat după demisia lui Edouard Philippe

De curând a venit și anunțul Franței cu privire la noul premier, după ce vineri președintele Franței l-a eliminat pe Edouard Philippe din funcția de prim-ministru. Noul premier a fost primarul orașului Prades și nu are anvergură politică națională.

Noul premier al Franței

Președintele Franței, Emmanuel Macron, l-a numit vineri pe Jean Castex ca premier. Acesta este fost primar al orașului francez Prades și coordonatorul ieșirii din carantina națională, se arată potrivit Reuters. Noul premier este însărcinat cu formarea noului guvern, după ce Edouard Philippe a fost demis, se arată într-o declarație de presă lansată la Paris. Președintele Franței l-a eliminat pe Edouard Philippe tot în ziua de vineri, deoarece dorește un nou cabinet pentru ultimii doi ani pe care îi mai are în mandatul său prezidențial.

„Edouard Philippe şi-a depus demisia în faţa preşedintelui, iar acesta a acceptat-o. El va asigura continuarea activităţii, alături de membrii guvernului, până la numirea unui nou guvern”, a transmis vineri Parisul într-o declarație de presă.

Cine este noul premier al Franței. A fost desemnat după demisia lui Edouard Philippe
Jean Castex, noul premier al Franței. Sursă Foto: poandpo.com

Macron vrea să își relanseze președinția

Președintele Franței a mărturisit că vrea să își relanseze președinția înaintea alegerilor prezidențiale care vor avea loc în anul 2022. Potrivit informațiilor, primii trei ani de mandat au fost marcați de mai multe reforme economice controversate. Astfel, au avut loc mai mult proteste masive ale ”vestelor galbene” și din cauza pandemiei cu noul virus. În Franța virusul a ucis aproape 30.000 de oameni, iar acest lucru a declanșat o recesiune adâncă.

Jean Castex se află la vârsta de 55 de ani și este originar din Gers. De astfel, acesta are și o carieră îndelungată de funcționar public de rang înalt. „Un adevarat briceag elvetian, are conexiuni peste tot, stie ce trebuie sa faca la locul potrivit”, a spus despre el Franck Louvrier, un fost consilier al șefului de stat, potrivit BFMTV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI