Ce avere are Joe Biden, contracandidatul lui Donald Trump la alegerile pentru președinția SUA. Și-a făcut banii din cărți

Raluca Juncu / 09.04.2020, 11:27
Ce avere are Joe Biden, contracandidatul lui Donald Trump la alegerile pentru președinția SUA. Și-a făcut banii din cărți

Miercuri, Bernie Sanders s-a retras din cursa pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, lăsându-i loc lui Joe Biden spre a fi nominalizat drept candidat al Partidului Democrat, pentru a-l înfrunta pe actualul președintele al SUA, Donald Trump.

Bernie Sanders asigură nominalizarea lui Joe Biden

Retragerea progresistului Bernie Sanders de la Alegerile prezidențiale din 2020 îl propulsează acum în cursă pe singurul candidat democrat, care îl va înfrunta pe Donald Trump în scrutinul de pe 3 noiembrie 2020. Bernie Sanders și Joe Biden erau cei doi candidați ai Partidului Democrat la funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii.

Bernie Sanders pune capăt tentativei de a obține învestitura democrată. Foto: captură YouTube
Bernie Sanders pune capăt tentativei de a obține învestitura democrată. Foto: captură YouTube

„Acum vine partea grea pentru Joe Biden”

Este titlul unui material realizat de jurnaliștii de la New York Times. Aceștia notează că fostului vicepreședinte al SUA, Joe Biden îi revine misiunea grea de a câștiga voturile alegătorilor mai tineri, dar și rolul de a unifica partidul în jurul său.
Joe Biden a fost al 47-lea vicepreședinte al Statelor Unite, în mandatul lui Barack Obama (2009-2017).

Barack Obama și Joe Biden. Foto: Pixabay
Barack Obama și Joe Biden. Foto: Pixabay

În 1973, Joe Biden devenea, la 30 de ani, cel mai tânăr sentator din SUA, vârsta minimă pentru a deveni un senator american. După o tragedie în care soția sa, Neilia Hunter a murit într-un accident rutier alături de fiica lor de 13 ani, Joe Biden s-a recăsătorit, în 1977, cu profesoara Jill Jacobs, cu care este și în prezent.

Ce avere are Joe Biden și cum a intrat în industria de carte

Publicația americană Forbes estimează că, în iulie 2019, cei doi soți acumulaseră o avere de 9 milioane de dolari. O parte din aceste câștiguri substanțiale provine din salariul de sentator al lui Biden. În perioada 2009-2017 a câștigat, în medie, 225.000 de dolari pe an.

Însă, politicianul în vârstă de 77 de ani și-a majorat considerabil averea după mandatul de vicepreședinte al SUA. Împreună cu soția sa, a obținut peste 15 milioane de dolari din cărțile pe care le-a scris.

„Promise me, Dad” (2017) și „Promises to Keep” (2008) au fost volumele semnate de Joe Biden care, în cele din urmă s-au bucurat de un real succes. La acestea s-a adăugat și Turneul său de Carte din SUA, care i-a adus 1,8 milioane de dolari, mai scrie Forbes.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI