Cine este misteriosul om de afaceri care deține Lidl și Kaufland. Antreprenorul are o avere impresionantă

Anca Manolica 09.10.2022, 22:15

Lidl și Kaufland sunt două dintre cele mai populare supermarketuri de la noi din țară. Ne facem des cumpărăturile de aici, suntem la curent cu ofertele lor, dar, cu toate acestea, este posibil ca mulți să nu cunoască prea multe detalii despre originile magazinelor și despre cine le conduce sau le administrează. Îți prezentăm astăzi mai multe informații despre misteriosul om de afaceri care se află în spatele celor două mari lanțuri de magazine.

Cine deține lanțurile de magazine Lidl și Kaufland

Lidl este deținut de Schwarz Group, cel mai mare retailer european, care administrează și Kaufland. Compania este deținută de omul de afaceri german Dieter Schwarz, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, dar și unul dintre cei mai secretoși. Atât de tare, încât a fost etichetat drept „fantomă” de către presa germană.

El este supranumit „Das Phantom von Heilbronn”, care se traduce prin „fantoma din Heilbronn”, orașul său natal. Se cunosc foarte puține lucruri despre domnul Schwarz, cu excepția faptului că acesta ține foarte mult la intimitatea sa, atât de mult încât există doar câteva fotografii cu el.

Este cel mai bogat om de afaceri din Germania

Averea lui Dieter Schwarz este estimată în jurul a 36 de miliarde de euro. Acesta a reușit, în ultima perioadă, să sporească semnificativ vânzările lanțurilor sale de supermarketuri. Astfel, în acest an, Lidl a avut vânzări în continuă creștere în aproape 13.500 de magazine.

Antreprenorul a investit și în alte sectoare precum reciclarea sau producția de alimente și hârtie. Ba mai mult, antreprenorul a pus bazele propriei companie de transport de containere în primăvara acestui an.

Dieter Schwarz
Dieter Schwarz

Afaceristul s-a născut în 1939 în Heilbronn, Germania, tatăl său fiind cofondatorul Schwarz-Gruppe. El s-a alăturat afacerii de familie după ce a terminat liceul, în 1973, Dieter Schwarz deschizând primul magazin Lidl la Ludwigshafen. Ulterior, după decesul părintelui său, a devenit CEO al Lidl.

Top 10 cele mai bogate familii din Germania

  1. Dieter Schwarz – Lidl, Kaufland: 36 de miliarde de euro
  2. Familia Reimann – JAB Holdings: 34 de miliarde de euro
  3. Susanne Klatten și Stefan Quandt – BMW și alte exploatații: 33,3 miliarde de euro
  4. Familia Merck – produse farmaceutice: 31,5 miliarde de euro
  5. Familiile Albrecht și Heister – Aldi Sud: 26,5 miliarde de euro
  6. Klaus Michael Kühne – logistică, hoteluri, Lufthansa: 24,2 miliarde de euro
  7. Familia Porsche – Auto: 22,5 miliarde de euro
  8. Familia junior Theo Albrecht și familia Babette Albrecht – Aldi Nord: 19,2 miliarde de euro
  9. Andreas Strüngmann – Investitor, Biontech: 14,8 miliarde de euro
  10. Thomas Strüngmann – Investitor, Biontech: 14,8 miliarde de euro (la egalitate cu locul 9).
Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...