Cine este fotbalistul român care va deveni cetățean maghiar. Va juca pentru naţionala Ungariei

Andrei Cezar, Dragos Ștefănescu 23.08.2021, 17:45
Cine este fotbalistul român care va deveni cetățean maghiar. Va juca pentru naţionala Ungariei

Fost jucător la ASA Târgu Mureș, Dinamo și Concordia Chiajna, Claudiu Bumba a dezvăluit că a demarat procedurile pentru obținerea cetățeniei maghiare, iar odată cu finalizarea procesului de naturalizare, spune că va alege să evolueze în culorile țării vecine. Decizia lui vine după ce în meciurile oficiale în care a fost convocat la naționala României nu a fost folosit deloc.

Claudiu Bumba va juca pentru naționala Ungariei

Jucătorul născut la Baia Mare este legitimat de doi ani la echipa din prima ligă maghiară Kisvarda. Evoluțiile bune în tricoul echipei aflate pe locul întâi în campionatul ungar i-au atras atenția inclusiv selecționerului țării vecine, italianul Marco Rossi.

Acest lucru l-a determinat pe mijlocașul ofensiv de 27 de ani să demareze procedurile pentru obținerea cetățeniei maghiare.

„După ce am plecat în Israel am mai fost chemat de 3-4 ori, dar nu am avut șansa să joc. Am stat doar pe bancă. Poate dacă aveam șansa 5-10 minute să demonstrez ceva, poate să ți se schimbe destinul, să pleci altundeva, să te vadă cineva. Nu a fost să fie. Nici acum nu e târziu, dacă vom continua pe aceeași pantă ascendentă și vom fi între primele 3-4 echipe din Ungaria, voi juca și voi da goluri, bănuiesc că vor fi ochii îndreptați și spre mine.

Dacă nu, asta e, poate o să-mi iau și eu cetățenie aici și se vor uita ungurii la mine. Nu glumesc, antrenorul lor a fost la un meci și a întrebat de mine, dacă am actele. Încă nu le am, dar îmi doresc să-mi iau cetățenie. Selecționerul italian a fost, da. Ei mai au jucători naturalizați, sunt deschiși la chestia asta. Am demarat procedurile pentru cetățenie. Mi-e mult mai ușor, am o străbunică de acolo și-mi va fi mai ușor să iau cetățenia”, a declarat Bumba, potrivit GSP.ro.

Cine este fotbalistul roman care va deveni cetatean maghiar. Va juca pentru nationala Ungariei
Cine este fotbalistul roman care va deveni cetatean maghiar. Va juca pentru nationala Ungariei

”Îmi doresc să joc pentru România”

Totuși, Bumba recunoaște că prioritară pentru el este naționala României, pentru care a jucat ultima dată în februarie 2012, într-o partidă amicală cu Moldova.

„Îmi doresc să joc pentru România, dar dacă nu am nicio șansă și voi fi chemat aici… Îmi doresc și eu să joc pentru o calificare, poate pentru un EURO. Sunt apreciat, ăsta e un lucru bun pentru mine. Dacă nu am nicio șansă să joc pentru naționala din țara în care m-am născut, asta e”, a adăugat mijlocașul.

Claudiu Bumba a debutat în Liga 1 la vârsta de 17 ani, iar la vremea respectivă era considerat unul dintre cei mai atalentați tineri jucători români. Pentru naționala României, Bumba a evoluat în trei partide, toate amicale: cu Turkmenistan în 2012 (4-0) – 11 minute; cu Bulgaria în 2015 (0-0) – 45 de minute; cu Moldova în 2015 (2-1) – 66 de minute.

În acest debut de sezon, mijloașul român a jucat în toate cele 4 meciuri pentru Kisvarda. El are un gol și o pasă decisivă, ambele reușite în meciul cu Gyirmot FC, câștigat de echipa sa cu 2-1.

Urmăriți Impact.ro și pe