”Dinamo e și acum tot al lui Negoiță”. Fostul președinte al ”câinilor” explică felul în care s-a ajuns aici

Andrei Cezar 20.08.2021, 15:00
”Dinamo e și acum tot al lui Negoiță”. Fostul președinte al ”câinilor” explică felul în care s-a ajuns aici

Bombă la Dinamo! Clubul din Ștefan cel Mare ar aparține în continuare fostului acționar Ionuț Negoiță. Cel care lansează această ipoteză este chiar fostul președinte al ”câinilor”, Constantin Anghelache. Oficialul a explicat cum stau lucrurile, de fapt, la Dinamo.

Fostul președinte al roș-albilor aruncă bomba: ”Dinamo este și acum tot a lui Negoiță”

Dinamo se află într-o situație extrem de dficilă. Pentru a evita falimentul și desființarea echipei, oficialii clubului din Ștefan cel Mare au solicitat intrarea în insolvență. La masa credală s-au înscris până acum 65 de societăți, furnizori, persoane fizice, angajați, parteneri și fotbaliști care doresc să își recupereze banii de la Dinamo.

Printre aceștia se află și Pablo Cortacero, cel considerat de mulți vinovat pentru situația în care a ajuns clubul. Constantin Anghelache, fost președinte al roș-albilor în era Negoiță, spune că de fapt spaniolul nu mai are nicio putere de decizie la Dinamo și că în realitate, Ionuț Negoiță încă mai face cărțile în Ștefan cel Mare.

Cortacero nu mai are niciun cuvânt de spus la Dinamo, pentru că, așa cum știți, consiliul de administrație este suspendat. A doua problemă, legea nr. 85 mai spune ceva, înainte de a se rezolva planul de insolvență cu creditorii, cu toate problemele, că se cercetează motivele care au dus la incapacitatea de plată. Iar aici vor fi chemați la bară fostul finanțator și Cortacero.

În această situație nu poate fi altcineva vinovat acolo decât cei care au decis.

”Dinamo e si acum tot al lui Negoita”. Fostul presedinte al ”cainilor” explica felul in care s-a ajuns aici
”Dinamo e si acum tot al lui Negoita”. Fostul presedinte al ”cainilor” explica felul in care s-a ajuns aici

”Cortacero nu poate vinde nimic fără acordul scris al lui Negoiță”

Acest club nu s-a dat fără vreo garanție, pentru că garanția în sine este că Dinamo tot la domnul Negoiță este și astăzi. Pentru că prima oară, domnul Negoiță, personal, a vândut acțiunile nu la o persoană, ci la o societate. Deci domnul Drăghia și-a înființat o proprietate (Lotus) cu un capital de 200 de lei și a negociat el, Lotus. Firma, a preluat acțiunile de la Negoiță și i-a dat 2 milioane de euro, iar în acel contract, firma are interdicția de a înstrăina orice fără acordul scris al domnului Negoiță.

În consecință, tranzacția cu Cortacero s-a făcut punctual. Nu cedând acțiunile unei persoane, ci domnul Drăghia cedându-i părțile sociale din Lotus lui Cortacero.

Deci domnul Cortacero a devenit acționar sub umbrela Lotus, dar acest lucru nu a anulat clauza inițială când s-au dat acțiunile. Adică nici el nu poate înstrăina nimic fără acordul în scris al lui Negoiță”, a spus Constantin Anghelache, potrivit sport.ro.

Pablo Cortacero a preluat oficial clubul Dinamo, în august 2020. După ce a transferat mai mulți jucători importanți, pe salarii uriașe, Cortacero a plecat în Spania și i-a cedat clubul lui Dorin Șerdean.

Urmăriți Impact.ro și pe