Cine este Erika Isac? A devenită celebră după ce a lansat piesa „Macarena”. Melodia are peste 5,3 milioane de vizualizări pe Youtube

Emanuela Pană 13.03.2024, 16:00

Cine este Erika Isac și cu ce se ocupă? Tânăra a devenit subiect de discuție pe internet după ce a lansat piesa ”Macarena”, care atrage atenția asupra unor probleme cu care se confruntă femeile în societate. Melodia a generat valuri de dezbateri pe rețelele sociale, iar mulți s-au grăbit să o acuze pe trapperiță pentru limbajul vulgar.  

Cine este Erika Isac? 

Erika Isac nu este deloc un nume nou în industria muzicală. Tânăra în vârstă de 24 de ani este cântăreață, dansatoare și compozitoare. La doar 6 ani, artista și-a făcut debutul în industria muzicală, participând la o serie de concerte și concursuri, după cum se arată în descrierea sa de pe YouTube.  

În anul 2015, a captat atenția publicului ca una dintre cele mai remarcabile prezențe din istoria începuturilor X Factor România, grație interpretării sale virale a melodiei ”Look At Me Now” de Chris Brown & Busta Rhymes. Audiția a făcut înconjurul lumii, astfel că Erika a câștigat o mulțime de fani din Brazilia până în Australia. 

În anul 2018, Erika Isac a început să compună cântece și să colaboreze cu numeroși artiști renumiți din România. Ea abordează în principal genuri muzicale precum pop, pop-dance și trap, cu multe alte influențe. Până în prezent, ea a susținut peste 450 de concerte în întreaga țară. 

În prezentarea de pe YouTube se menționează că Erika Isac își dorește să ajungă în linia de top a artiștilor din România și din alte țări.  

Citește și: Cine este iubita lui Radu Drăgușin? Părinții ei sunt milionari, Ioana va moșteni o avere uriașă

Artista l-a impresionat pe Ștefan Bănică  

La ”X Factor”, Erika a făcut parte din echipa lui Ștefan Bănică Jr., reușind să impresioneze până în semifinale. Primul ei hit care a captat atenția publicului a fost ”Regreți”, în colaborare cu Adi Istrate. Piesa a consolidat poziția ei în peisajul muzical românesc. 

Erika Isac s-a născut în anul 2000, în Constanța. În prezent, cântăreața are 24 de ani. Ea are părul lung, brunet, și ochii căprui. Până de curând, artista a avut o relație cu Adi Istrate, pe care l-a cunoscut la show-ul ”One True Singer”. Cei doi au fost împreună timp de trei ani și jumătate. Ruptura dintre ei s-a produs de curând.   

”Este foarte drăguț că ne completăm și profesional și emoțional, romantic și așa mai departe. Merg lucrurile altfel pur și simplu. Pasiunea pentru muzică ne-a unit și noi așa ne-am cunoscut. Nu știm cum am ajuns iubiți, totul s-a întâmplat foarte natural și foarte repede. 

Avem și noi certuri ca toată lumea că așa e normal, dar având în vedere că este profesional și noi suntem aici serioși, trebuie să fim la job și așa mai departe, adică vorbim, nu e ca și cum ne-am certat și nu mai vorbim că nu știu ce, nu. Noi nu prea stăm certați mai mult de două ore, pentru că după maximum două ore unul cedează”, povestea artista.  

Vezi și: O concurentă de la X factor dă în judecată producătorii. Susține că a fost plătită cu echivalentul a nici 6 lei

Erika Isac, despre melodia ”Macarena” 

Cântăreața de trap a adunat deja 5,3 milioane de vizualizări pe Youtube, ajungând rapid în trendingul românesc. Piesa cu versuri licențioase este o adaptare a hitului care a făcut furori în anii ’90. Versurile melodiei vorbesc despre violența și abuzurile împotriva femeilor. Piesa a stârnit reacții inclusiv de genul celora pe care le condamnă.  

Cele mai multe reproșuri și comentarii negative au venit de la bărbați care i-au spus într-o manieră violentă că înjură și că vorbește urât, adresându-i chiar ei injurii și făcând aluzii sexuale. 

”Cum să vorbești urât, Erika, ești domnișoară! / Ia-te-n gură cu mine ca să vezi cât sunt de doamnă!”, sunt două dintre versurile melodiei pe care multe dintre femeile din România o apreciază. „Am scris piesa asta ca să fie mai mult înțeleasă decât ascultată”, a spus Erika, într-o postare pe Instagram. 

Unul dintre cele mai răsunătoare mesaje din piesa artistei este ”Dacă nu erau bărbații, cine v-ar fi protejat?/ Să ne protejeze de cine?”, la fel cu și versul în care tânăra afirmă: ”Mereu dați vina pe victime ca niște idioți”. 

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...