Cine este Eduard Miriţescu, noul șef al Poliție Române. Are o pregătire impresionantă

Elena Avramescu 02.09.2020, 15:02
Cine este Eduard Miriţescu, noul șef al Poliție Române. Are o pregătire impresionantă

Inspectorul general adjunct Eduard Miriţescu a fost numit șef interimar al Poliției Române de către ministrul de Interne, Marcel Vela. Numirea lui a venit după demisia neașteptată a lui Liviu Vasilescu.

Cine este Eduard Miriţescu, noul șef al Poliție Române

Eduard Miriţescu s-a născut la 30 august 1969 şi a absolvit liceul în anul 1987. Cariera și-a început-o ca şef de transmisiuni la Brigada de Jandarmi Bacău, după care a fost numit ofiţer de poliţie de ordine publică în cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti. La scurt timp după a avansat în funcţia de adjunct al şefului Secţiei 3 Poliţie Ploieşti.

Între 2005 și 2006 a fost numit şef al Secţiei nr. 4 de Poliţie Ploieştii iar din 2006 a ajuns şef Serviciu Cabinet la Poliţia Prahova, după care împuternicit adjunct al şefului inspectoratului Prahova, împuternicit şef al inspectoratului şi mai apoi şef al inspectoratului.

Eduard Mirițescu a absolvit Academia Tehnică Militară Bucureşti/ Facultatea de Electronică şi Informatică, iar apoi Academia de Studii Economice Bucureşti/ Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune şi Facultatea de Drept şi Administraţie Publică – Universitatea „Spiru Haret” Bucureşti.

Cine este Eduard Miriţescu, noul șef al Poliție Române
Cine este Eduard Miriţescu, noul șef al Poliție Române

Marcel Vela l-a numit șef al Poliției Române după demisia lui Liviu Vasilescu

“Pentru a asigura continuitate în actul de management al acestei instituții importante a Ministerului Afacerilor Interne, am decis ca Inspectorul General Adjunct, chestor de poliție Eduard Mirițescu, din funcția pe care o deține, să exercite temporar comanda Poliției Române până la numirea unui ofițer care să preia această funcție și responsabilitate.

Nu m-am grăbit să numesc astăzi un înlocuitor al inspectorului general al Poliţiei Române pentru că îmi doresc să identific, împreună cu echipa de la Ministerul Afacerilor Interne, cea mai potrivită persoană pentru a putea reforma din temelii Inspectoratul General al Poliţiei Române, pentru a putea continua programele de înzestrare a poliţiştilor şi pentru a fi capabilă să exercite un act managerial corespunzător pentru o instituţie de nivel european care să ofere cetăţenilor siguranţă şi încredere” a fost declarația lui Marcel Vela, potrivit Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...