Cine este, de fapt, Borja Valle, „Messi de la Dinamo”. Povestea din spatele golului care a uimit România

Marian Cărăvan 14.09.2020, 20:41
Cine este, de fapt, Borja Valle, „Messi de la Dinamo”. Povestea din spatele golului care a uimit România

Mijlocașul Borja Valle a făcut senzație la primul meci în tricoul lui Dinamo. Fotbalistul spaniol a marcat un gol fabulos, care a uimit România. Borja Valle are o poveste de viață interesantă, cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1 a dus în trecut o luptă grea pentru supraviețuire.

Borja Valle, „Messi de la Dinamo”, a făcut senzație la debut

Fotbalistul transferat zilele trecute de Dinamo a reușit un gol fabulos chiar la debutul pentru noua sa echipă. Dinamo a încheiat la egalitate, 1-1, cu FC Botoșani, în Ștefan cel Mare, dar execuția mijlocașului spaniol a făcut înconjurul internetului, fiind comentat de mari publicații de pe glob, cum sunt Marca sau AS. Spaniolii s-au lăudat cu golul fabulos marcat de conaționalul lor, fiind distribuit pe contul oficial La Liga. Borja Valle a reușit o execuție fabuloasă de la peste 50 de metri cu care l-a surprins pe portarul Botoșaniului și i-a înnebunit pe fani. Cosmin Contra nu a fost deloc surprins de golul lui Borja și a dat doar din cap, aprobator, spre staff-ul său. Pentru că știa ce adusese la echipă, știa de ce este capabil fotbalistul.

După golul fabulos, au curs laudele din toate direcțiile. Chiar și adversarii au rămas uimiți.

„La noi, pe stadioane, astfel de faze le vezi extrem de rar sau poate deloc. Doar Gică Hagi este capabil de astfel de execuții. De ce? Pentru că este foarte greu.

S-a văzut calitatea. Trebuie să ai minte fotbalistică pentru a face așa ceva. Timpul de gândire e foarte scurt, de aceea el a demonstrat că este un fotbalist mare”, a spus Marius Croitoru, antrenorul celor de la Botoșani, după meci.

Fanii lui Dinamo s-ar fi bucurat să fie în tribune la golul fabulos al lui Borja Valle

Povestea din spatele golului care a uimit România

Borja Valle are lumea la picioare după reușita senzațională din meciul cu FC Botoșani. Acum are toate motivele să zâmbească și să fie fericit. Dar, înainte de a deveni cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1, fotbalistul lui Dinamo a dus o viață grea și a trebuit să lupte din greu pentru a supraviețui.

Provenit dintr-o familie modestă, care nu dispunea de resurse financiare pentru a-l ajuta în carieră, Borja Valle a plecat de jos, de la juniorii lui Ponferradina, iar cele mai grele clipe le-a trăit în 2012, an în care a fost împrumutat la CD Ourense. Acolo, ibericul avea, la 20 de ani, un salariu insignifiant de 1.000 de euro pe lună, care de-abia îi permitea să supraviețuiască. Chiar dacă banii erau puțini și veneau cu întârziere, Borja Valle nu a disperat. Chiar dacă a fost nevoit să împrumute bani de la colegii de echipă, iar la un moment dat a început să vândă ghete de fotbal, pentru a putea supraviețui. Viața însă i s-a schimbat în bine.

Acum câteva zile, Borja Valle a semnat un contract care-i aduce 33.000 de euro lunar din partea lui Pablo Cortacero.

Născut pe 9 iulie 1992, mijlocașul Borja Valle Balonga și-a început cariera la Ponferradina și a mai evoluat în campionatul spaniol pentru
Celta Vigo B, Ourense, Real Oviedo, Elche și Deportivo La Coruna.

25 de meciuri a jucat Borja Valle Balonga, sezonul trecut, pentru Deportivo La Coruna, 24 în Segunda Division și unul în Copa del Rey, marcând trei goluri.

24 de partide și trei goluri a adunat Borja Valle Balonga în La Liga, toate pentru Deportivo La Coruna.

Urmăriți Impact.ro și pe