Cine este ”creierul” din spatele Lidl. Le-a adus nemților o grămadă de bani, românii nu au auzit de el

Iancu Andreea, Ana Ionescu 16.12.2021, 16:16
Cine este ”creierul” din spatele Lidl. Le-a adus nemților o grămadă de bani, românii nu au auzit de el

Retailerul german Lidl reprezintă una dintre cele mai de succes afaceri din domeniul comerțului de la nivelul României, potrivit cifrei de afaceri. În ciuda reușitelor sale, Lidl a făcut o schimbare importantă în luna noiembrie, anunțând cine este „creierul” de la nivelul conducerii lanțului de magazine. Totul a fost stabilit în urma plecării fostului CEO, Frank Wagner.

Unul dintre cei mai importanți oameni din conducerea retailerului german. Cine este „creierul” Lidl România

O schimbare importantă în fruntea Lidl România a fost anunțată în urmă cu o lună de zile. După ce CEO-ul Frank Wagner a părăsit postul, în urma sa a venit un om de afaceri care este considerat astăzi „creierul” Lidl România. Astfel, Marco Giudici a preluat funcția și a reușit să aducă sume importante de bani în conturile magazinelor. Predecesorul său preluase compania în decembrie 2015 și a părăsit-o cu venituri de 12,8 miliarde de lei, conform datelor din 2020.

Marco Giudici este omul care se află la conducerea Lidl de la 1 noiembrie 2021. El face parte din grup încă din 2013, însă pe filiera italiană. Ulterior, în perioada 2015 – 2018, el a ocupat funcția de Director Național de Achiziții si Marketing și a fost membru al Consiliului de Conducere al Lidl România. Giudici s-a remarcat în cadrul sediului central al grupului Lidl, devenind responsabil ulterior de divizia de marketing, strategii promoţionale şi category management la nivel de grup.

Cine este „creierul” din spatele Lidl
Marco Giudici, CEO-ul Lidl România

Ce experiență are actualul CEO al Lidl România

Conform datelor de pe contul său de LinkedIn, Marco Giudici a mai lucrat în piața locală din țara noastră, în cadrul A&D Pharma, unde a ocupat, în perioada 2019 – 2020, funcția de chief commercial officer. Studiile care îl recomandă pe cel mai nou CEO al Lidl România sunt unele economice, pe care le-a absolvit în cadrul Università degli Studi di Parma, în perioada 2000 şi 2005.

Retailerul Lidl a înregistrat o creștere impresionantă, în ciuda pandemiei

Lanțul de magazine Lidl face parte din grupul Schwarz, acesta din urmă având sediul central în Neckarsulm. Retailerul se numără printre cele mai cunoscute companii de comerț alimentar din Europa, deținând magazine în 32 de țări din lume. Compania Lidl operează la acest moment 11.200 de magazine și peste 200 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

În România, Lidl este prezent de zece ani, după preluarea Plus Discount. Conform datelor financiare, retailerul german a reușit să încheie anul 2020 cu o cifră de afaceri impresionantă, 12,86 mld. lei, după o creştere de 32% în 2020. În ciuda anului marcat de restricții dure și dificultăți financiare pentru mulți operatori economici.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...