Veste extraordinară pentru clienţii Lidl din România. Ce nou succes au înregistrat nemții în 2021

Nicu Stan 17.11.2021, 12:09
Veste extraordinară pentru clienţii Lidl din România. Ce nou succes au înregistrat nemții în 2021

Sunt vești extraordinare pentru clienţii Lidl din România. Retailerul german Lidl, liderul pieței comerțului alimentar din țara noastră, în 2021, aproape că a egalat performanța din 2020.

Vești bune pentru români de la Lidl. Retailerul german a înregistrat un adevărat succes

Lidl România a înregistrat o adevărată performanță în anul 2020, când a inaugurat 33 de magazine noi în România. Astfel, în acest an, Lidl își propusese să construiască în 20 de magazine noi, însă a depășit numărul acestora cu încă 12 magazine, ajungând la 32 de magazine deschise până acum.

De asemenea, retailerul german Lidl, liderul comerțului alimentar din Romînia, va trage linie anul acesta cu un plus de cel puțin 33 de magazine noi, până la sfârșitul anului. Astfel, clienții români se vor putea bucura de mai multe magazine de unde vor putea să-și facă cumpărăturile.

Lidl va depsi 300 de magazine in Romania in acest an
Lidl va depsi 300 de magazine in Romania in acest an

Un nou magazin Lidl se deschide în noiembrie

De asemenea, urmează o nouă deschidere în data de 18 noiembrie, în orașul Baia Mare, ceea ce face ca, înainte de luna decembrie, compania germană să fi repetat deja cele făcute în 2020 când a tăiat panglica de 33 de ori, ajungând la o rețea de 289 de supermarketuri în România.

”În ultimii ani, ne-am propus constant să deschidem peste 15 magazine noi anual, iar pentru 2021 ne-am propus aproximativ 20 de magazine în toată țara. Avem în plan să depășim pragul de 300 de unități pe plan local în 2021”, declarau pentru Economica oficialii companiei, în ianuarie anul acesta.

Cât măsoară fiecare magazin Lidl

Lidl a depășit pragul de 300 de magazine în luna august 2021. De asemenea, supermarketurile companiei Lidl sunt standardizate, au în jur de 1.300 de metri pătrați fiecare, iar inaugurarea unui nou magazin înseamnă angajarea a câteva zeci de oameni.

Conform comunicărilor oferite de compania germană, în 2021 retailerul a angajat însă mai mulți oameni pentru un magazin față de anul trecut, respectiv 35 de angajați față de 20 de salariați.

În ce magazine s-au angajat mai mulți oameni

Asta s-a întâmplat și în cazul magazinului din Domnești, inaugurat de curând, precum și a celor situate în Bacău și Dej. De asemenea, în 2020, în cele mai multe cazuri, Lidl anunța odată cu noile deschideri angajarea a aproximativ 20 de salariați.

Conform datelor Ministerului de Finanțe, Lidl avea anul trecut un număr mediu de circa 8.700 de angajați. În plus, Lidl a fost al treilea angajator dintr-un clasament al retailerilor alimentari care au recrutat cel mai mult. Este vorba despre un număr  mediu de 1.300 de oameni angajaţi în primul an al crizei de coronavirus.

Lidl a depășit 10.000 de angajați

În 2021, retailerul german a depășit însă pragul de 10.000 de angajați.

”La cei 10 ani de activitate pe plan local, Lidl România înseamnă o echipă de aproape 10.000 de angajați la nivel național”, anunța compania în luna octombrie, într-un comunicat.

Urmăriți Impact.ro și pe